SNIMAK HAPŠENJA SRPSKE BANDE U BARSELONI: Španski specijalci uleteli u hostel, a onda su pronašli OVO (VIDEO)
Španska policija, Foto: Printscreen/španska policija

velika akcija policije

SNIMAK HAPŠENJA SRPSKE BANDE U BARSELONI: Španski specijalci uleteli u hostel, a onda su pronašli OVO (VIDEO)

Španski specijalci pronašli plantaže marihuane, zaplenjeno 37.000 stabljika

Objavljeno:

Agenti španske Nacionalne policije, u saradnji sa kolegama iz Srbije razbili su u Barseloni kriminalnu organizaciju srpskog porekla koja se navodno bavi međunarodnim švercom droge! Policija Španije objavila je snimak upada specijalaca i hapšenje grupe i saksije sa marihuanom.

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 evra u gotovini.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim "bebi" biljkama snabdevali prodavce u Barseloni.

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

Kako je krimi-grupa funkcionisala

1 / 2 Foto: Printscreen/španska policija

- Nakon što su istražitelji locirali i identifikovali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko useva marihuane u različitim delovima provincije Barselona. Organizacija je struktuirana na piramidalni način, sa jasnom raspodelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova bezbednost - navodi izvor španskih medija.

Osim navedenog, policija je zaplenila i tri mobilna telefona i jedno vozilo.

Bonus video:

01:38

SADA JE DROGA U ŠKOLI NORMALNA POJAVA!? Antonović: Ovo što mu se desilo je ZABRINJAVAJUĆE! Najskuplji NARKOTIK je ONAJ BESPLATNI!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.