POLICIJA SUMNJA I NA OCA MALENE VANJE? Jedan detalj privukao pažnju INSPEKTORIMA, evo šta se DEŠAVA!
Vanja Gorčevska, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

ODMOTAVA SE KLUPKO

POLICIJA SUMNJA I NA OCA MALENE VANJE? Jedan detalj privukao pažnju INSPEKTORIMA, evo šta se DEŠAVA!

U blizini Vanjinog tela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea

Objavljeno: 10:07h

Pet osoba privedeno je sinoć zbog nestanka i ubistva Vanje Gorčevske (14) iz Severne Makedonije. Jedan od privedenih je i njen otac Aleksandar!

Tela devojčice Vanje Đorčevski (14) i P.Ž. (74) pronađeno je u okolini Skoplja, saopštilo je u nedelju makedonsko državno tužilaštvo. Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a "jedna je trenutno u policijskoj stanici", navelo je tužilaštvo.

Sumnja broj jedan

Podsetimo, četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska nestala je u ponedeljak ujutru u Skoplju na putu do škole, a policija je objasnila da je njen nestanak prijavljen dva puta u različito vreme. U potragu za Vanjom Đorđevskom (14) koja je nestala proteklog ponedeljka u Skoplju kada je krenula u školu, pre tri dana uključio se i Interpol.

Oliver Spasovski, ministar policije Severne Makedonije, govorio je o detaljima istrage i spomenuo da je otac devojčice bio drugi koji je prijavio nestanak devojčice.

- Devojčicin nestanak prijavio je njen otac u ponedeljak oko 11 sati, a jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon. Njegov signal poslednji put je bio lociran u blizini Univerzalne sale. Pretreseni su svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito reke Vardar, manastiri, ali se istraga nastavlja - kazao je Spasovski.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 časova njegova maloletna ćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu "Johan Hanjrih", a prethodno je njena majka u 8.35 časova, pozvala broj hitne pomoći da kaže da joj je nestala ćerka.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Utvrđuje se umešanost oca

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičen Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje zadržan danas u policiji. Njega su kasno sinoć pozvali u policijsku stanicu na saslušanje, preneo je portal Plusinfo. U policiji su rekli da se utvrđuje da li je umešan u slučaj.

Podsetimo, za devojčicom se tragalo od ponedeljka, a tužilaštvo je navelo da je ona ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mesto prebivališta.

Velibor priznao ubistvo

Velibor Manev, jedan od trojice uhapšenih za ubistvo devojčice Vanje Đorđevske (14), priznao je krivicu, saznaje "Skoplje1" od izvora u istrazi!

Ispred njega policija je kroz garaže, pa niz stepenice, sprovela nepoznatu osobu, koja je uhapšena zbog istog slučaja. Poslednja osoba krišom je sprovedena u sudnicu kroz garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg sprata. Nije poznato da li je poslednja osoba koja je bila u pratnji bila osoba koja je pucala na Vanju.

Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda je Velibor Manev. On je bio prvi koji je izveden. Reč je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palcom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Ljupčo Palevski
Ljupčo Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Podsetimo, telo četrnaestogodišnje devojčice, Vanja Đorčevske, pronađeno je juče, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umešano je pet osoba.

U blizini Vanjinog tela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.