POLIO JE BENZIONOM I SPALIO, NIJE JOJ BILO SPASA! Drama u Sprskoj Crnji podsetila na BRUTALAN ZLOČIN u prestonici
Radomir i Zorica, Foto: Facebook

monstruozno ubistvo

POLIO JE BENZIONOM I SPALIO, NIJE JOJ BILO SPASA! Drama u Sprskoj Crnji podsetila na BRUTALAN ZLOČIN u prestonici

Porodična drama u Srpskoj Crnji setila na slučaj kog se Beograđani i danas sećaju

Objavljeno: 21:45h

Porodična drama u Srpskoj Crnji, kada je S. M. (44) u porodičnoj kući polila benzinom i zapalila sina A.T. (26) po svireposti podseća na slično zlodelo iz 2020. godine zbog kojeg je počinilac prvostepeno osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Osumnjičena za nasilje u porodici, S. M. nalazila se već na odsluženju kazne kućnog zatvora i na nozi je imala nanogicu, kada joj je u posetu došao sin. Ali viđenje majke-osuđenice i sina pretvorio se u pravi košmar kada je S. M. benzinom polila sina i potom ga zapalila.

Mesto gde se odvijala drama
Mesto gde se odvijala dramafoto: Srpska Crnja

Mladić je teško povređen, prva pomoć mu je ukazana u zrenjaninskoj bolnici a potom je prebačen u Klinički centar Vojvodine gde mu se lekari bore za život. Nesrećni mladić zadobio je opekotine po celom telu.

Komšije su ispričale da je u trenutku napada bio prisutan i sadašnji partner S. M. Pre napada sin i majka su se posvađali, došlo je do koškanja, da bi ga onda ona polila benzionom i zapalila. Inače, u toj kući se, kako pričaju komšije, okupljalo sumnjivo društvo a bančilo se skoro svako veče. S. M. je uhapšena, a od sudbine njenog sina zavisiće i za koje krivično delo će biti optužena i kolika će joj kazna biti izrečena.

Najsuroviji način povređivanja

Polivanje benzinom i paljenje žrtve je jedan od najsurovijih načina da se povredi neko, jer su posledice stravične i ostaju doživotno, a žrtva pati u najtežim mukama.

Radomir Blagojević (56) iz mesta Radinac kod Smedereva osuđen je prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora zbog teškog ubistva, ali je u februaru ove godine Apelacioni sud poništio tu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak.

Radomir Blagojević
Radomir Blagojevićfoto: Printscreen/Facebook

Stravični zločin za koji se tereti dogodio se 13. jula 2020. godine u ulazu zgrade u Surčinskoj ulici u Novom Beogradu.

Sumnja se da je on tada sačekao svoju bivšu emotivnu partnerku Zoricu Kalinić (66). Razgovor se pretvorio u svađu, a uplašena žena je odbila da pusti Radomira u stan. Tada je on iz kanistra koji je poneo sa sobom, polio Zoricu benzinom i zapalio je.

Žena je zadobila teške povrede, a napadač je pobegao. Zorica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena‚. Preminula je dva dana posle napada, 15. jula. Imala je opekotine glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Ona je bila toliko opečena da je komšije, koje su nesrećnoj ženi prve pritekle u pomoć, nisu prepoznale.

Policija je brzo identifikovala osumnjičenog i on je uhapšen šest dana posle zločina u zajedničkoj akciji beogradske i smederevske policije.

Blagojević je osuđen i za silovanje jedne žene u Radincu u kome je stanovao, u junu 2020. godine. On je u večernjim satima presreo žrtvu, pocepao joj odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Bonus video:

02:28

ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

(Espreso / Nova / Miloš Lazić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.