DOBIO NA KLADIONICI, PA MU NAPRAVILI SAČEKUŠU! Pljačka na Novom Beogradu, razbojnici pretukli muškarca ČEKIĆEM
Foto: Kurir

STRAŠNO

DOBIO NA KLADIONICI, PA MU NAPRAVILI SAČEKUŠU! Pljačka na Novom Beogradu, razbojnici pretukli muškarca ČEKIĆEM

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje Andreju R. i Borganu P, koji će se u daljem toku postupka braniti sa slobode

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv petorice osumnjičenih za razbojništvo počinjeno 1. oktobra ove godine, koje su izvršili uz upotrebu sile i oštećenom oduzeli novac koji je on prethodno preuzeo iz jedne kladionice na Novom Beogradu, na ime dobitka na online klađenju. Ova četvorica osumnjičenih, kako se dodaje, uhapšena su 27, 28. i 29. novembra, dok je Petar A. uhapšen 23. oktobra i nalazi se u pritvoru.

"Osumnjičeni Vuk M. (18) i Jovan C. (21) na saslušanju su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili je svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, dok su Andrija R. i Bogdan P. priznali izvršenje krivičnog dela i izneli odbranu. Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo, izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje Andreju R. i Borganu P, koji će se u daljem toku postupka braniti sa slobode. Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Vuku M. i Jovanu C. odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a prema Jovanu C. i zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su 1. oktobra oko 15.50 časova na Novom Beogradu, kao grupa upotrebom sile od oštećenog V.Lj. oduzeli 810.000 dinara i 1.150 evra, u nameri da njegovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist. Dan ranije, Vuk M. je, kako se sumnja, najpre u prostorijama kladionice od prisutnih lica saznao da je njegov poznanik V.Lj. dobio na onlajn klađenju dobitak od preko milion dinara i da je isti zakazao isplatu za 1. oktobar.

"Vuk M. je nakon toga, kako se sumnja, ovu informaciju preneo ostalim osumnjičenima i još dvojici NN lica, pa su se dogovorili oko načina izvršenja krivičnog dela, za koje su nedugo zatim kupili tri mobilna telefona i tri SIM kartice, kao i kutiju hirurških maski i rukavica", navodi se iz tužilaštva.

Sutradan su osumnjičeni čekali da oštećeni podigne novac iz kladionice, pa su krenuli da ga tuku pesnicama, čekićem i replikom pištolja, te mu oduzeli novac. Nakon toga su se udaljili od oštećenog, pa po dogovoru sakrili oduzeti novac da bi ga kasnije podelili.

Bonus video: Tuča u Beogradu

01:31

Tuća u Beogradu

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.