"OSEĆALA SAM SE MUČENO, ZLOSTAVLJANO, SILOVANO!": Milena Radulović na sudu rekla da ju je Aleksić TUKAO
Milena Radulović, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

POTRESNO

"OSEĆALA SAM SE MUČENO, ZLOSTAVLJANO, SILOVANO!": Milena Radulović na sudu rekla da ju je Aleksić TUKAO

Aleksić ju je pitao da li se njihov odnos prekinuo nakon telefonskog razgovora koji su imali 2019. godine

Objavljeno:

Na jučerašnjem suđenju vlasniku dramskog studija "Stvar srca" Miroslavu Aleksiću, kog tužilaštvo tereti za više silovanja i polnih uznemiravanja, upravo je Aleksić postavljao pitanja Mileni Radulović, glumici koja ga je prva prijavila policiji i time pokrneula lavinu prijava.

S obzirom na to da je Aleksić pitao glumicu da li je, i nakon što je napustila dramski studio, dolazila kod njega, a konkretnije, da li je bila u kući njega i njegove supruge na Kosmaju, Radulović je objasnila da je njena klasa na kraju druge godine fakulteta imala ispit, da su svi postigli veliki uspeh i da ih je Aleksićeva supruga pozvala na Kosmaj, što je bila neka vrsta nagrade za uložen rad i trud.

- Biljana je htela da nam da na značaju i pozvala nas je na Kosmaj. Opcija da ja ne odem tamo nije postojala - rekla je.

Milena Radulović
Milena Radulovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Aleksić ju je pitao da li se njihov odnos prekinuo nakon telefonskog razgovora koji su imali 2019. godine.

- Biljana je imala karte za Balkansku među. Nadala sam se da će Mika ostati da drži čas. Bilo mi je drago da ona, kao moj profesor, bude tu. Poslala mi je da je Mika odlučio da dođe i on. On je Biljani uzeo telefon i rekao da sam starleta, da vratim Biljani indeks, da sam sramota. Prekida se odnos jer ja prestanem da budem Biljani student. Nisam upisala master da bih prodisala i sklonila se od njih dvoje - ispričala je glumica.

Aleksić ju je upitao da li je "tada odlučila da je silovana ili je na tu priču pristala kasnije".

- Ja sam se osećala mučeno, zlostavljano, silovano. U tim godinama je bilo silovanje samo ako se vraćaš sa splava i neko te siluje i ubije. Na terapiji sam čula da je to silovanje I da može da bude od strane bliske osobe - rekla je Milena.

Miroslav Mika Aleksić
Miroslav Mika Aleksićfoto: Zorana Jevtić

Kada je Aleksić spomenuo Mileninu sestru i pitao da li su ikada razgovarali o njoj, umešao se njegov advokat i rekao da je Radulović "silovana, a sestra joj je i dalje išla kod silovatelja".

"Biljana je bila saučesnik"

Radulović je istakla da je obožavala Aleksićevu suprugu Biljanu.

- Ja sam je obožavala, a svi će potvrditi koliko je i njen pristup bio strog. Poverovala sam joj se. Danas shvatam da je ona bila njegov saučesnik. Bila je saučesnik u njegovom laganju, ona jako dobro zna da je to istina. Ne verujem da postoji varijanta u kojoj tako inteligentna žena ne zna da je to istina - dodala je Radulović.

Ona je, odgovorajajući na pitanja punomoćnika Jugoslava Tintora, ispričala da joj je Aleksić govorio da ništa ne priča roditeljima, jer je mišljenje roditelja nebitno i neobjektivno.

- Kad je govorio da svaka žena treba da ima tajnu, nisam razumela kakvu tajnu možeš da imaš u tim godinama, a kasnije sam to shvatila kao pripremu za ono što se dogodilo. Nisam želela da se ispišem, iako mi je otac govorio da to uradim, jer sam volela školu. Mog oca je nerviralo što u školu zimi nosimo suknje, što on viče na nas i što ja to dozvoljavam - rekla je.

Miroslav Mika Aleksić
Miroslav Mika Aleksićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

Na pitanje sudije da li je doživela naročitu poniženost i kako, odgovorila je da je bila nemoćna da odlazak nije videla kao opciju.

- Kao da sam drugačija od svih, da mi se detinjstvo završilo. Imala sam osećaj nagle starosti, osećala sam se prljavo zbog jednog dede. I danas se osećam poniženo. Osećam se kao da se samo smanjujem i ne postojim. Nisam imala dodira sa sobom i živela sam nesrećan život. Krivila sam sebe jer nisam ništa uradila. Gajila sms mržnju prema sebi - dodala je Radulović.

"Kako ste se borili za život? Pa, nije Vas davio"

Pitanja je glumici postavljao i Aleksićev advokat, a dotakli su se dana kada je imala individualni čas sa Aleksićem. Advokat Jakovljević ju je tada pitao da li je pre scene negde drugde izvodila probu i konstatovao da "u toaletu sigurno nije mogla".

Upitana da li joj je Aleksić rekao još nešto nakon što joj je naredio da sedne na klavir, Radulović je rekla da nije, ali da je počeo da je gura ka klaviru i rekla da ta naredba nije bila ni u kakvoj vezi sa izvođenjem monologa.

- Gurao me je ka prednjem delu klavira. Išla sam unazad refleksno, nije mi palo na pamet da se pomerim sa strane. Sela sam na deo klavira na kom su dirke. Leđima sam bila naslonjena na telo klavira i on me je pritiskao telom, nisam imala gde da padnem - odgovorila je Radulović na pitanje advokata kako je uspela da održi ravnotežu na taj način sedeći na klaviru.

Milena Radulović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ona je rekla da joj je Aleksić raširio noge, a advokat je pitao da li mu je pomagala da je skine, što je ona negirala. Ona je ukratko opisala kako je izgledao čin silovanja.

Milena je navela da nije racionalno razmišljala i da je "to bila borba za život", na šta joj je Aleksićev advokat odgovorio: "Kako borba? Pa, nije Vas davio".

- Tukao me je, to smo već spomenuli. Sistematski me je uništio, ponizio - rekla je Radulović dok joj je glas drhtao.

Ona je dodala da je nakon tog čina morala da izvede monologe pred mlađim polaznicima.

Na pitanje da li je uobičajeno da reditelj sa glumcem proba neke scene, Milena je odgovorila da, "koliko ona zna, Mika nije reditelj".

- Pedagog je svojstvo u kom ga svi znamo. Biljana je završila FDU, pa je sada profesor. On je držao školu. "Stvar srca" mu je jedini film - ispričala je Milena, odgovarajući na pitanja advokata o tome koje je Aleksićevo zanimanje i da li zna neki njegov film, dok se Aleksić smejao.

Na pitanje u kom momentu je shvatila da Aleksić nije dobar predavač, odgovorila je da je to bilo kada je počeo da je zlostavlja.

- Dešavalo se postepeno, postojale su pauze, što je možda ukazivalo na to da neće da se ponavlja. Mislila sam da je to neki test. Plašila sam se da odgovorim kada su me ljudi pitali što sam prestala da idem na časove glume - dodala je.

Aleksićev branilac je rekao da odgovori glumice "nemaju logike", ali da "neće dalje da pita o tome jer će da bude optužen da je monstrum".

- Imala sam dva monologa. Jedan je bio monolog devojke koja je bila prinuđena da radi kao prostitutka. Prestaje da krije svoju prošlost, suočava sa time oca i svog momka. Strah ju je da će je odbaciti. U sceni su njen otac i momak. Drugi je komičan monolog. Devojka je zaljubljena, pokušava da bude šarmantna - ispričala je Radulović kada ju je branilac pitao o čemu su bili njeni monolozi, a na njegova dodatna pitanja odgovorila da u radnji nije bilo silovanja i zlostavljanja.

Naredno ročište zakazano je za 23. decembar, za kad je pozvana oštećena J. V.

Bonus video: OČIGLEDNO DA NEŠTO POSTOJI U TELEFONU ŽIVKOVIĆA! Stručnjaci analiziraju suđenje za ubistvo Vukotića: Niko neće priznati krivicu

00:40

OČIGLEDNO DA NEŠTO POSTOJI U TELEFONU ŽIVKOVIĆA! Stručnjaci analiziraju suđenje za ubistvo Vukotića: Niko neće priznati krivicu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.