"SAHRANIO SAM KOLEGU, SUTRA MORAM I DRUGOG": Potresne reči rudara koji je preživeo nesreću, NE MOŽE DA DOĐE SEBI
Foto: Printscreen/RTS

tragedija

"SAHRANIO SAM KOLEGU, SUTRA MORAM I DRUGOG": Potresne reči rudara koji je preživeo nesreću, NE MOŽE DA DOĐE SEBI

Slobodan Nikolić potresnim glasom kaže "da ne može da dođe sebi, ali mora da se drži kako zna i ume"

Objavljeno:

Rudar Slobodan Nikolić (53) iz okoline Zaječara koji je preživeo tragediju u petak kada su dvojica njegovih kolega nastradala detaljno je za Kurir opisao kako je do nje došlo i na koji način je uspeo da "sačuva živu glavu".

Pa da podsetimo, nesreća u rudniku Lubnica dogodila se u petak oko 10.30 sati kada se rudari propali kroz jamu dugu šest metara, a tom prilikom od zadobijenih povreda preminuli su Dejan Krajnjanović (42) i Ljubiša Bosiljković (55), dok je Nikolić tada prošao sa lakšim povredama.

Dejan K., Radnik, Rudnik, Rudnik Lubnica, Rudar
foto: PrintScreen/ Facebook

- Izuzetno mi je teško, popio sam i lek i ne mogu do dođem sebi. Ništa ne pomaže... - kaže Slobodan nakon sahrane svog kolege Dejana i dodaje da sutra mora da skupi snage da sahrani i drugog kolegu i prijatelja Ljubišu.

- Sva trojica smo bili unutra i radili u delu gde se ugalj separatiše, morao bi da vam nacrtam kako to izgleda jako je teško za objasniti. Mene je bukvalno delila minuta da ne nastradam kao i kolege.

Slobodan Nikolić potresnim glasom kaže "da ne može da dođe sebi, ali mora da se drži kako zna i ume".

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

- U tom delu je ugalj i isprazni se određena količina uglja koja sama odlazi, mi to radimo u cevi. Ušli smo unutra zbog tog uglja koji je morao da se iskopa. Jao, verujte ne želim ni da se prisećam više cele te scene... - rekao je drhtavim glasom rudar i dodao "da se količina uglja nije ispraznila i da je verovatno iz tog razloga povukla prvo jednog kolegu, a zatim i drugog".

Naime, oni su odmah pokušali da pomognu kolegama u nevolji, ali nažalost nisu uspeli, jer su u pitanju bile sekunde. Nikolić je pošao sa lakšim telesnim povredama nakon tragedije, ali psihički se kako je i sam naveo oseća veoma loše.

Bonus video: STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.