"NEMA OSOBE KOJA DANAS NIJE PLAKALA!" Tuga do neba, sahranjen Dejan koji je stradao u rudniku kod Zaječara
Dejan Krajnjanović, Foto: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

TRAGEDIJA!

"NEMA OSOBE KOJA DANAS NIJE PLAKALA!" Tuga do neba, sahranjen Dejan koji je stradao u rudniku kod Zaječara

Dejan je bio šef smene na separaciji

Objavljeno: 16:56h

Dejan Krajnjanović (42), koji je tragično nastradao 3.novembra prilikom havarije koja se dogodila oko 10:30 sati na separaciji rudnika uglja Lubnica u Grljanu sahranjen je danas na groblju u selu Gradskovo kod Zaječara. Brojni prijatelji, rodbina, kolege došli su kako bi Dejana ispratili na večni počinak.

- Velika tragedija. Šta da kažemo, svi smo u šoku, još ne možemo da shvatimo da Dejana nema. Dejan je rođen u Ljubljani. Njegova žena je naša meštanka. Imaju sina i ćerku koji idu u peti i osmi razred Osnovne škole. Dejana su svi voleli jer je bio divan čovek. Vredan, dobar prijatelj, još bolji radnik, radio je i poljoprivredu, oko kuće se trudio, nema osobe koja danas nije plakala zbog onoga što se dogodilo- ispričao je poznanik Dejana.

Selom su odzvanjali jecaji neutešne Dejanove supruge, majke, prijatelja i rodbine. Prijatelji ističu da je Dejan imao i kuću u Zaječaru ali je sa porodicom živeo u selu.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

U nesreći koja se dogodila na separaciji rudnika uglja Lubnica u okviru JP PEU Resavica u Grljanu, pored Dejana smrtno je nastradao i njegov kolega Ljubiša Bosiljković (55), dok je radnik Slobodan Nikolić lakše povređen.

Istog dana tokom popodneva mesto nesreće obišla je i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović

- Izvukle su me kolege. Osim bola u ruci, jer mi je konopac bio obmotan oko ruke da ne bi propadao nadole nisam osetio ništa. Sad već nema tog bola- kazao je tada Nikolić.

U Zaječaru je će sutra biti Dan žalosti. Pomoć grada porodicama nastradalih radnika obećao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Bonus video:

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.