UČITELJICA POVUKLA ĐAKA ZA KAPULJAČU, PA ODMAH SUSPENDOVANA: Haos u školi u Železniku, OBUSTAVLJENA NASTAVA
Škola / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

DRAMA

UČITELJICA POVUKLA ĐAKA ZA KAPULJAČU, PA ODMAH SUSPENDOVANA: Haos u školi u Železniku, OBUSTAVLJENA NASTAVA

Samo jedna učiteljica držala nastavu danas

Objavljeno: 16:21h

Učiteljica u OŠ "Braća Jerković" u Železniku u Beogradu navodno je povukla jednog učenika četvrtog razreda za kapuljaču zbog čega je suspendovana. Kolektiv ove ustanove obustavio je nastavu u znak podrške koleginici.

"Učiteljica je navodno povukla jedno dete za kapuljaču. Ona im je bila na zameni, četvrti razred je u pitanju. Rekla im je da ne napuštaju učionicu, a to dete se oglušilo o to i onda ga je ona povukla. Dete je kući došlo uplakano i prijavilo je roditeljima, a učiteljicina priča je bila nešto drugačija. Roditelji su to prijavili i ona je suspendovana. Preko roditeljskih grupa je stiglo obaveštenje da nastavnici neće držati nastavu i da ne šaljemo decu u školu", rekla je jedna majka čije dete pohađa ovu školu.

Dodaje i da je samo jedna učiteljica držala nastavu.

"Koleginica je suspendovana automatski po prijavi roditelja, bez ikakvog utvrđivanja činjeničnog stanja, jer "to je po zakonu". Ovo nije samo podrška koleginici već vapaj prosvetnih radnika za prestankom poniženja i neuvažavanja naše profesije i našeg položaja, u nadi da će se u sistemu obrazovanja realizovati nove reforme, koje će zaštiti prava prosvetnog radnika onako kako on to zaslužuje, bez omalovažavanja ili dovođenja u veoma tešku situaciju, kako profesionalno tako i psihološki", naveo je kolega suspendovane učiteljice u pismu Kuriru.

U školi su rekli da neće davati saopštenja, već da će "saopštenje ići preko Ministarstva prosvete". Odgovori od Ministarstva prosvete nisu dobijeni do objavljivanja ovog teksta.

Podsetimo, u ovoj školi se sredinom oktobra pojavila šuga.

Bonus video: KLAĐENJE NA SLEDEĆI MASAKR NIJE KRIVIČNO DELO?! Advokat Roskić: Gde su škola i roditelji

01:26

KLAĐENJE NA SLEDEĆI MASAKR NIJE KRIVIČNO DELO?! Advokat Roskić: Gde su škola i roditelji

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.