OVE PREDMETE SU SRBI UČILI PRE 100 GODINA: Pogledajte kako izgleda SVEDOČANSTVO iz 1922. godine! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

svedočanstvo ​​​​​​​se dobro drži

OVE PREDMETE SU SRBI UČILI PRE 100 GODINA: Pogledajte kako izgleda SVEDOČANSTVO iz 1922. godine! (FOTO)

Iako požutelo i pomalo pocepano, svedočanstvo se dobro drži čak 100 godina kasnije

Objavljeno:

Krasnopis, Zemljopis i Poljoprivredne pouke... Ovo su nazivi školskih predmeta iz davne 1922. godine koji su osvanuli na društvenoj mreži "X" i privukli veliku pažnju. Naime, jedna korisnica objavila je svedočanstvo suprugovog dede iz 4. razreda osnovne škole, a komentari su bili raznoliki.

Iako požutelo i pomalo pocepano, svedočanstvo se dobro drži čak 100 godina kasnije. Imena predmeta i dalje se pregledno vide, kao i ocene upisane naliv perom. Ono što posebno privlači pažnju jeste činjenica da je na papiru upisano samo 13 predmeta, a autorka objave navodi da bi škole bile bolje kada bi se oni vratili.

- Svedočanstvo suprugvog dede iz 1922 godine. Staro 100 godina. Kad vratimo ove predmete u škole, biće nam bolje - napisala je ona uz fotografiju svedočanstva.

Mnogi korisnici mreže "X" složili su se sa njom, dok su pojedini prokomentarisali da je potpuno prirodno da se školski sistem menja, kao i predmeti sa njim.

- Jeste, to su tada bili predmeti. U to vreme, mnogi su završavali samo četiri razreda, ali su izlazili propisno potkovani znanjem i pisali mnogo čitkije i lepše nego buduće generacije, zbog tada obaveznog predmeta krasnopis - glasio je jedan od komentara.

Drugi se pak, nisu složili.

- Glupost. I tada su deca izbegavala veronauku, krasnopis nikome više ne treba, sve je elektronski, pa i potpis. Ovo je vreme pregazili. Svet ide napred - napisao je jedan korisnik mreže.

Međutim, mnogima je privukla pažnju činjenica da je deka imao čak 14 neopravdanih.

- Malo je i kliskao sa časova vidim, nije baš primer deci - glasio je jedan od šaljivih komentara, dok je autorka objave pojasnila da su čak i deca tada radila u polju, te je to razlog izostanaka.

Bonus video:

03:05

ŠKOLA I FRIZERI SE UJEDINILI: Deca nisu motivisana novim sistemom, TRAŽE DA SE VRATE NOVI SMEROVI

(Espreso / Telegraf.rs, Jelena Stefanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.