DEČAK (10) PLJAČKAO PO BOGATIĆU: U istom danu izvršio 3 KRAĐE, ispituje se da li su ga roditelji ZAPUSTILI
Bogatić, Foto: Dado Đilas

ispituje se slučaj

DEČAK (10) PLJAČKAO PO BOGATIĆU: U istom danu izvršio 3 KRAĐE, ispituje se da li su ga roditelji ZAPUSTILI

Dečak koji je opljačkao prodavnicu u Bogatiću počinio još dve krađe i sve u istom danu

Objavljeno:

Dečak (10) koji je opljačkao prodavnicu jednog trgovinskog lanca u Bogatiću privremeno živi u ovom mestu i za samo petnaestak dana je počinio još dve krađe.

Istog dana je "pozajmio" bicikl ispred jedne prodavnice i njime se odvezao kući, a pre toga je uhvaćen u krađi parfema u drogeriji.

Dečak živi u višečlanoj porodici. Svi su se nedavno privremeno doselili u Bogatić gde su zakupili kući na mesec dana i odavde roditelji odlaze u Srem da rade za dnevnicu u sezoni vađenja šećerne repe. Da policija nije rasvetlila krađu, niko ne bi primetio porodicu koja je prevalila stotine kilometara od Kruševca preko Bogatića do sremskih sela da bi zaradili za život. Otkrivanjem "nestašluka" dečaka koji su krivično delo, ali zbog kojih ne može da odgovara, saznalo se o još jednoj tipičnoj siromašnoj porodici koja teško preživljava.

Međutim, socijalni radnici su utvrdili da su deca zanemarena i da roditeljima treba naložiti mere korektivnog nadzora u vršenju roditeljskog prava, što će najverovatnije uraditiCentar za socijalni rad u Kruševcu gde porodica živi.

- Nakon što je utvrđeno da je dečak ukrao novac iz prodavnice, na poziv policijskih službenika, socijalni radnik je razgovaro sa dečakom i majkom. Dečak ne zna da čita i piše, a i ostalo troje dece školskog uzrasta očigledno ne idu u školu, dok najmlađe ima pet godina. Konstatovano je da deca nisu životno ugrožena i nije odlučivano o hitnom izmeštanju iz porodice. Međutim, deca jesu zanemarena i postoje ozbiljni propusta u vršenju roditeljskih prava - naveo je izvor za Telegraf.

Prilikom izlaska na teren socijalni radnici u Bogatiću nisu kod kuće zatekli roditelje i decu. Nepoznato je da li su deca ranije ostajala sama kod kuće, ali se pretpostavlja da roditelji znaju da ne bi smeli da ih ostave bez nadzora pa su ih, očekujući posetu socijalnih radnika, poveli sa sobom na njivu.

- Dok su u Bogatiću mi ćemo biti u kontaktu sa porodicom, a o svemu smo upoznali kolege iz Kruševca - rekli su u Centru za socijalni rad u Bogatiću.

O pljački prodavnice jednog trgovinskog lanca u Bogatiću i drami koju su preživele prodavačice kada su primetile da je iz kase nestao popodnevni pazar priča se četvrti dan. Radnice se oporavljaju od šoka, a ljudi se preispituju ko je sve zatajio pa deca od malih nogu kreću stranputicom. Poznato je i više detalja o ovom događaju:

- On je u prodavnicu ušao pred kraj radnog vremena sa starijim bratom koji je razgledao rafove i birao namirnice koje će da kupi. Kada je uočio da je kasirka ustala i otišla do vitrine na drugom kraju marketa, otključao je kasu, uzeo novac i izašao napolje - otkrio je naš izvor.

Policajci su samo pola sata nakon što je prijavljena krađe ušli u trag dečaku i 88.500 dina koliko je ukrao vratili u kasu prodavnice.

Bonus video:

00:13

KRAĐA ZA NEVERICU NA OBILIĆEVOM VENCU Ovog nema ni na filmu! Prišunjao se, ošacovao pa pokrao antikvarnicu! Evo šta je odneo

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.