NASTAVLJA SE SUĐENJE OZLOGLAŠENOM MIKI ALEKSIĆU: Milena Radulović svojim hrabrim svedočenjem zapanjila Srbiju
Milena Radulović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

SVAKA JOJ ČAST

NASTAVLJA SE SUĐENJE OZLOGLAŠENOM MIKI ALEKSIĆU: Milena Radulović svojim hrabrim svedočenjem zapanjila Srbiju

Miroslav Mika Aleksić optužen je ukupno za devet slučajeva silovanja i polnog uznemiravanja, od čega su čak četiri bila u produženom trajanju

Objavljeno:

Suđenje učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću nastavlja se danas pred Višim sudom u Beogradu, a na prethodnom ročištu svoje potresno iskustvo iznela je jedna od žrtava, glumica Milena Radulović. Govoreći o užasima koje je pretrpela kao mlada polaznica, Radulovićeva je ostavila u šoku celokupnu javnost i iznela sav užas koji se krio iza zatvorenih vrata škole glume "Stvar srca".

Miroslav Mika Aleksić optužen je ukupno za devet slučajeva silovanja i polnog uznemiravanja, od čega su čak četiri bila u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila upravo glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Miroslav Mika Aleksić
Miroslav Mika Aleksićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Milena Radulović se pred sudom prvi put pojavila na prethodnom ročištu, gde je po prvi put javno progovorila o hororu kroz koji je prošla dok je pohađala školu glume „Stvar srca“. Potresena glumica drhtavim glasom ispričala je da je u školu išla od 11. do 17. godine i da je upravo tu stekla svoje prijatelje, naučila da voli pozorište i još puno stvari, te da zbog toga nije ništa ukazivalo da će joj se dogoditi užasi kroz koje je prošla.

„Kako sam mogla znati da će mi se to desiti? To je mesto koje sam volela najviše. Mesto na kom sam se osećala najsigurnije i koje sam volela. Kada se desio taj prvi poljubac u oktobru bila sam u šoku. Pokušala sam da opravdam, mislila sam da je to test da vidi da li sam jaka. Kada me je dodirivao bila sam uplašena, osećaj takve izdaje“, ispričala je Radulovićeva.

Na pitanje branioca Aleksića, glumica je ispričala da silovanje ranije nije prijavila jer se plašila i da je osumnjičeni profesor glume uporno pokazivao moć i predstavljao se kao cenjena osoba u društvu. Kako je kazala, pitala se zbog čega se to događa njoj.

Milena Radulović
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

„Na jednom času je prstima pentrirao u moje telo. Tada sam shvatila da nešto nije u redu. Osetila sam izdaju, čovek kome sam najviše verovala mi je načinio tako nešto. Izgubila sam samopouzdanje. Pitala sam se zašto baš meni? Osetila sam se prljavo“, istakla je ona.

„Udarila sam glavom u orman“

Milena Radulović drhtavim glasom ispričala je da je više puta želela da kaže Aleksiću da prestane, da ga upita zašto to radi ali nije imala hrabrosti.

„Govorio mi je da ne smem nikome da kažem, da će se svi okrenuti protiv mene, da ću izgubiti sve. Plašila sam se toga. Na jednom od časova udarao me je, gurao, šamarao i onda sam udarila glavom u ormar. Svi oko mene su aplaudirali, mislili su da je gluma, tada je bilo jasno koliku moć on ima, da može da kreira mišljenja meni dragih ljudi“, rekla je.

Glumica je ispričala da ju je učitelj često ispitivao i intimnim i privatnim stvarima.

Podršku joj pružile kolege

Podstimo, na prethodno suđenje glumica je došla Milena Radulović je u sud stigla držeći se za ruke sa Ognjenom Jankovićem, članom Beogrdaskog sindikata, a podršku glumici došle su i da pruže glumci Milan Marić i Aleksandar Radojičić.

Aleksić sve negira

Aleksić je, podsećanja radi, otkako je pokrenut postupak protiv njega negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret. U tome je nekada išao toliko daleko da je usred sudnice vređao žrtve, poredio ih sa glumicama iz popularne serije „Seks i grad“. Aleksić je sve vreme relativizovao psihička stanja žrtava, govorio da lažu da su plakale, da nemaju dara i slično. U gotovo identičnom maniru nastavio je da ga brani i advokat, zbog čega je više puta opominjan, čak i novčano kažnjen.

Bonus video: Milena Radulović prošetala božanstvenu haljinu

00:15

Milena Radulović prošetala božanstvenu haljinu

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.