POLICIJA U KUĆAMA LOZNIČANA PRONAŠLA I DECU: Pogledajte kako su uhapšeni osumnjičeni za TRGOVINU LJUDIMA! (VIDEO)
Hapšenje, Foto: MUP

hapšenje

POLICIJA U KUĆAMA LOZNIČANA PRONAŠLA I DECU: Pogledajte kako su uhapšeni osumnjičeni za TRGOVINU LJUDIMA! (VIDEO)

Pogledajte veliku akciju sprske policije u Loznici

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP-SBPOК, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba, dok će protiv jedne koja je u pritvoru biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina ljudima.

Uhapšeni su N. T. (42), Z. M. (51), J. M. (42), N. M. (26) i M. A. (48), svi iz Loznice. Sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.

Akcija hapšenja
Akcija hapšenjafoto: MUP

Osumnjičeni su eksploatacijom žrtava trgovine ljudima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe i luksuzan život. Pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i sim kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Кancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.

Hapšenje
Hapšenjefoto: MUP

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

00:30

Pripadnici MUPa, UKP-SBPOK u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.