KO JE FILIP KORAĆ KOJI JE "PAO" U MAĐARKOJ? Bio blizak Luki Bojoviću, a evo kad mu se bio IZGUBIO TRAG!
Filip Korać, Foto: Zorana Jevtić

biografija

KO JE FILIP KORAĆ KOJI JE "PAO" U MAĐARKOJ? Bio blizak Luki Bojoviću, a evo kad mu se bio IZGUBIO TRAG!

Ime Filipa Koraća vezuje se za mnoge kriminalne radnje, povezuju ga sa škaljarskim klanom

Objavljeno:

Na teritoriji Mađarske prošlog petka je uhapšen Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića. Za njim je poternicu raspisala francuska policija.

Njega Francuska tražila zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmenjivao preko aplikacije "Skaj".

Za njim je tragala i Bosna i Hercegovina koja je takođe bila raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog trgovine drogom. On je u Hrvatskoj u 2022. godini osuđen uslovno zbog falsifikovanja pasoša.

Ime Filipa Koraća vezuje se za mnoge kriminalne radnje, povezuju ga sa škaljarskim klanom, dovođen je u vezu sa brutalnom tučom na južnoj tribini stadioina Partizana, sukobljavao se sa ubijenim Saletom Mutavim i blisko sarađivao sa Veljkom Belivukom.

Korać je figura koja se godinama pominje u kriminalnom miljeu, a radi se o najbližem saradniku Luke Bojovića. Kako su mediji svojevremeno navodili, on je nakon Bojovićevog hapšenja u Španiji preuzeo rukovođenje svim poslovima.

Filip Korać
Filip Koraćfoto: Aleksandar Jovanović Cile

Bojan Hrvatin, jedan od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ispričao je u tužilaštvu da su članovi tog klana fotografije izmasakriranih tela slali Filipu Koraću. Hrvatin je, prema navodima NIN, istakao i da su čak na jednom telu krvlju napisali Koraćevo ime, a inače, reč je o najbližem saradniku Luke Bojovića, koji godinama unazad slovi za ključnu osobu u srpskom podzemlju.

Ubistvom Blaže Đurovića se "proslavio"

Korać se u žiži javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju. Ipak, tužilaštvo je odustalo od istrage.

Inače, Korać je široj javnosti poznat od 2016. godine, kada je priveden zbog saznanja o ubistvu Čede Đokića, koje se dogodilo avgusta iste godine u Zvorniku. Godinu dana kasnije, njegovo ime ponovo je osvanulo u medijima, i to nakon derbija ljutih rivala.

Filip Korać
Filip Koraćfoto: MUP Srbije

Pobegao u Berlin, odatle mu se gubi svaki trag

Korać je početkom 2019. godine pobegao iz Srbije, potom je lociran u Berlinu, da bi mu se od tada izgubio svaki trag.

Mediji su tokom preprošle godine napisali da su Luka Bojović i Filip Korać bliski "škaljarskom klanu", koji je od 2014. u ratu do istrebljenja sa "kavačkim klanom". Krvavi sukobi dve kriminalne grupe, koje su do nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji 2014. bile jedan kriminalni klan, do sada su odneli nekoliko desetina života sa obe strane. Među ubijenima su i najbolji prijatelj i kum Luke Bojovića Dragoslav Gale Miloradović, Koraćev telohranitelj Siniša Milić Boske, kao i advokat obojice Dragoslav Miša Ognjanović.

Bonus video:

02:27

KO JE FILIP KORAĆ? Nedić: Interesantna osoba, a ima samo nekoliko pekršajnih prijava! Radenković: SVE se prepliće preko Balkana

(Espreso / 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.