ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA FILIP KORAĆ? Informacija ŠOKIRALA SVE
Filip Korać, Foto: Zorana Jevtić

ŠTA MISLITE?

ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA FILIP KORAĆ? Informacija ŠOKIRALA SVE

Bio pod istragom tužilaštva za organizovani kriminal zbog podstrekivanja na ubistvo Blaža Đurovića, ali kao i prethodno navedene prijave ništa od toga nije ispalo

Objavljeno:

Iako važi za jednog od najozloglašenijih kriminalaca na Balkanu, Filip Korać ima iznenađujuće malo problema sa zakonom.

Do nedavne dobrovoljne predaje u zagrebačkom Remetincu zbog sumnje da je falsifikovao hrvatski pasoš, Korać se nije nagledao rešetaka koliko bi čovek očekivao.

Jedna krivična za ometanje policajca u radu („Ko si ti da tebi dam ličnu kartu?“) i jedna prekršajna prijava za pravljenje nereda u restoranu – to je bilans Koraćevog kriminalnog CV-a. Bio pod istragom tužilaštva za organizovani kriminal zbog podstrekivanja na ubistvo Blaža Đurovića, ali kao i prethodno navedene prijave ništa od toga nije ispalo.

Odustajanje tužilaštva od istrage njegove umešanosti u ubistvo, ironično, učinilo ga je opšte poznatim. Revoltiran ovakvim ishodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ga je u januaru 2020. godine direktno imenovao kao „jednog od dva-tri najopasnija čoveka u zemlji“ i „glavnim snabdevačom drogom“.

Znatno potpuniju sliku o Koraću daju izveštaji policije i BIA čije je delove prethodnih godina objavljivao portal Krik.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Počeo je kao desna ruka Luke Bojovića, čoveka koji je sakupio ono što je preostalo od zemunskog klana nakon ubistva Zorana Đinđića. Čisteći podzemlje od konkurencije 2009. godine ubijen je Branislav Šaranović, čime je otpočeo dugogodišnji rat sa grupom njegovog brata Slobodana Šaranovića.

U ratu je između ostalog ubijen i Bojovićev rođeni brat Nikola, a kako su svedočili Šaranovićevi saradnici, planirana je bila i Koraćeva likvidacija. Ipak, pre nego što su pokušali ubistvo Bojovićevog broja dva, policija ih je pohapsila.

Korać je grupu preuzeo 2012. godine kada je u Valensiji policija uhapsila Luku Bojovića. Ipak, dve godine kasnije, baš u Valensiji, doći će do krađe 200 kilograma kokaina koja će otvoriti sukob škaljarskog i kavačkog klana. Tu sedenja na dve stolice nema, Korać je pristupio škaljarskoj grupi. Navodno je bio organizator neuspelog pokušaja da se 2017. godine nasilno preuzme južna tribina Partizanovog stadiona, a samim tim i obezbedi primat u trgovini narkoticima.

U optužnici protiv Belivuka se navodi da je grupa pokušala da preko telefona Gorana Veličkovića izmanipuliše Koraća, ali da je ovaj brzo shvatio da se ne dopisuje sa svojim saradnikom. Onda su mu slali fotografije Veličkovićevog oskrnavljenog tela poručujući mu da će i on tako da završi.

Kako je pisao nedeljnik Vreme, Korać je rođen 21. oktobra 1980. godine. Istog datuma, ali deset godina ranije, rođen je Darko Šarić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.