OVAJ SRPSKI GRAD JE CENTAR KRIMINALNIH KARTELA: Odatle su potekli POZNATI MAFIJAŠI, a evo sa čime se JOŠ POVEZUJE
Loznica, Foto: Wikipedia / Rasevic

neverovatno

OVAJ SRPSKI GRAD JE CENTAR KRIMINALNIH KARTELA: Odatle su potekli POZNATI MAFIJAŠI, a evo sa čime se JOŠ POVEZUJE

Mafijaši iz Loznice rudarili su u Podgorici, a bliski su i sa Belivukom

Objavljeno: 18:51h

Jedan grad u zapadnoj Srbiji u poslednje vreme se često spominje prilikom otkrivanja kriminalnih grupa, a u pitanju je Loznica. Iz ovog grada poreklom su četvorica Srba koji su se "proslavili" nakon skandala u sudu u Podgorici. Ovi Lozničani su kopali tunel dugačak čak 30 metara, koji iz jednog stana vodi do depoa Višeg suda. Ipak, oni nisu jedina imena koja su bila aktivna u Loznici, a koja su poznata u podzemlju.

Kraljevo i Kragujevac, koji su označeni kao gradovi koji regrutuju plaćene ubice, nisu jedine baze kriminalaca.

Loznica se ističe kao još jedan grad, iz kojeg su potekli poznati kriminalci.

Lozničani ugovorili biznis u Podgorici

Pre dve nedelje, 11. septembra, otkrivena je provala u depo u Višem sudu u Podgorici. Isprva je bilo reči o preturanju dokaza, od kojih su neki ukradeni.

Međutim, ubrzo je krenulo klupko da se obmotava i Podgoricu je potresao skandal.

1 / 6 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

U depou Višeg suda otkriven je iskopan tunel, koji vodi do stana u zgradi u blizini ove institucije.

Osumnjičeni za kopanje tunela

Pojavile su se brojne teorije o ovom tunelu i oprečne informacije, ali sve je ukazivalo na to da je tunel povezan sa kavačkim klanom. Da li je cilj bila krađa dokaza ili bekstvo iz pritvora - još uvek nije poznato.

Ubrzo je otkriveno da iza ovog nezapamćenoj slučaja iz Crne Gore stoje Srbi.

Diler, automehaničar

Milan Marković (53), njegov bratanac Veljko Marković (32) iz sela Runjani kod Loznice, Vladimir Ervić (32) iz Loznice i Dejan Jovanović (30) osumnjičeni su da su kopači tunela.

U tome, prema dosadašnjim informacijama, pomogla im je Podgoričanka koja je identifikovana kao Kristina Baćović. Kako se sumnja, u ovome je učestvovalo još nekoliko osoba, a operativni podaci ukazuju da su akciju kopanja tunela vođe kavačkog klana platili više stotina hiljada evra.

Milan Marković je poreklom iz sela Runjani kod Loznice. U Beograd se doselio nekoliko godina.

On se od ranije bavi kriminalnim radnjama. Pre desetak godina uhapšen je u Beogradu nakon što je policija kod njega pronašla 2.000 tableta ekstazija. Zbog tog krivičnog dela je osušen, a u Loznici se nakon odsluženja kazne nije pojavljivao.

Veljko Marković je bratanac osumnjičenog kopača, Milana Markovića.

On je iz sela Runjani kod Loznice.

Vladimir Erić, takođe iz Loznice, je automehaničar. On ima svoj autoservis koji se zove "Bubi".

Prema navodima Agencije za privredne registre, opis delatnosti ove firme je održavanje i popravka.

Kopače tunela je, prema navodima crnogorskim medijima, prevozio Predrag Mirotić, blizak kavačkom klanu. On se sumnjiči da je rudarima pomogao da sakriju alat i kombi.

Loznica bila štek i za Velju Nevolju

Među "štek kućama" koje je koristio klan Velje Nevolje našla se i kuća u okolini Loznice.

Ova vikendica u Tršiću je, prema navodima optužnice, u vlasništvu Vlade Georgieva. On i njegova supruga Slađana Sekulić, jedina dama klana, zajedno su optuženi i stavljaju im se na teret krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oni su osumnjičeni da su ustupili Belivuku i njegovom klanu svoju vikendicu kod Tršića, gde su članovi klana vežbali pucanje iz različitih vrsta oružja, između ostalog i iz snajpera.

Policija
Policijafoto: MUP SRBIJE

Ova lokacija, koja se vodi na Georgieva, nalazi se na mirnom i izolovanom mestu i okružena je šumama i livadama.

Vođa balkanskog kartela iz Loznice

U maju ove godine, u filmskoj akciji policije i tužilaštva, uhapšeno je 13 osoba, koje su označene kao pripadnici balkanskog narko-kartela.

Kako Blic saznaje, uhapšeni su vođe Miroslav Starčević i Mladen Lazarević, kao i članovi klana: Miloš Jovanović, Dragan Đorđević (koji se ranije zvao Dragan Santai), Milan Mitić, Dragan Nikolić, Ivan Cvetković, Radisav Radović, Gligorije Peljević, Miloš Radosavljević, Ljubiša Lindo, Mirko Pavlović i Vladan Soldo.

Vođa Miroslav Starčević, koji je označen kao visokopozicionirani kriminalac i imao je jednu od vodećih uloga u ovom klanu, takođe je iz Loznice.

O njemu ne postoji mnogo zvaničnih informacija, a uhapšen je odmah uz Mladena Lazarevića. Mladen Lazarević je ime koje se takođe spominjalo na suđenju Velji Nevolji. On je bio član Pink Pantera, kao i kum Milana Ljepoje, kojeg je ubio klan Belivuk. Takođe se sumnjiči da je učestvovao u filmskoj pljački zlatare u Dubaiju, koju je predvodio Ljepoja.

Bonus video:

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.