PO EVROPI KRALI SKUPOCENA VOZILA: Velika akcija policije i tužilaštva u Kraljevu i Loznici, uhapšeno 7 osoba
Hapšenje / Ilustracija, Foto: MUP Srbije

hapšenje

PO EVROPI KRALI SKUPOCENA VOZILA: Velika akcija policije i tužilaštva u Kraljevu i Loznici, uhapšeno 7 osoba

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

Objavljeno: 09:04h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Kraljeva i Loznice, uhapsili su sedam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje.

Uhapšeni su organizatori kriminalne grupe G. T. (1968.) i Ž. Č.(1977), kao i A. K.(1991), LJ. G.(1983), D. Č.(2003), D. S.(1980) i M. S.(1975).

U ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Republike Srbije. Ta vozila su, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova. Takođe, pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

01:49

Policija je u ilegalnoj laboratoriji zaplenila oko 150 stabljika kanabisa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.