VLASNIK STANA SE RAZNEO BOMBOM U SMEDEREVU JER MU NIJE PLAĆANA KIRIJA? Šok saznanja o eksploziji koja trese Srbiju
Eksplozija u Smederevu, Foto: Instagram

ŠTA JE OVO?!

VLASNIK STANA SE RAZNEO BOMBOM U SMEDEREVU JER MU NIJE PLAĆANA KIRIJA? Šok saznanja o eksploziji koja trese Srbiju

On se razneo, dok su dve osobe povređene

Objavljeno:

Do eksplozije koja se sinoć dogodila u centru Smedereva došlo je nakon što je aktivirana bomba na trećem spratu zgrade u Ulici slobode, a kako saznajemo, eksploziv je aktivirao vlasnik stana Đ.A. (57) na petom spratu, nakon svađe sa stanarima kojima je izdavao stan.

Kako se sumnja, on je duže vreme bio u sukobu sa svojim stanarima, koji mu navodno, duže vreme nisu plaćali kiriju.

- On je njih duže vreme molio da to reše, da plate šta imaju. Pokušavao je i da ih iseli, ali bezuspešno. Bili su dugo u sukobu, a navodno je sinoć došao i aktivirao eksploziv - kaže izvor "Blica".

On se razneo, dok su dve osobe povređene.

Podsećamo, u eksploziji koja se sinoć oko 20.30 dogodila u zgradi u Ulici slobode u centru Smedereva, jedna osoba je stradala, a dve su povređene. Do eksplozije je došlo na petom spratu zgrade koji je uništen kao i dva sprata ispod. Prema rečima stanara, svih 25 stanova u zgradi pretrpeli veliku materijalnu štetu. Oko zgrade i u okolnim ulicama su delovi nameštaja, stolarije, stakla.

Mešavina srče, šuta i delova tela

Forenzičari su sinoć do kasno u noć kroz srču i šut tragali za tragovima, markirali dokaze, nalazili delove tela jedne žrtve probijajući se kroz gust mrak.

je, ispred iznajmljenog stana na Karađorđevom trgu, kod Duda, kese sa delovima tela ležale su na pločniku pored zgrade u kojoj se dogodio užas. Jedna osoba je tragično izgubila život, ali do kasno u noć nije bilo potvrde o kome je reč, niti o uzroku eksplozije.

Kako "Blic" saznaje, na osnovu pojedinih nađenih delova tela može se pretpostaviti da je poginula osoba ženskog pola, ali to još nije ni izvesno, niti potvrđeno.

Dve osobe, prema nezvaničnim informacijama brat i sestra, povređeni su u eksploziji koja je razorila gotovo pet spratova. Istražitelje sada čeka jeziv zadatak da na osnovu delova tela rasutih na ulici i obeleženih forenzičarskim čunjevima otkriju ko je poginula osoba.

Heroj spasavao ranjene

Muškarac P. S, heroj sinoćne tragedije u Smederevu, opisao je za "Blic" kako su izgledali minuti užasa u kojima je spasavao ranjene posle eksplozije.

- Počela su stakla da padaju. Okrenuo sam se i video da ljudi izlaze iz zgrade (u kojoj se dogodila eksplozija). Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li pomoć - rekao je P.S. sinoć za "Blic" koji je i spasavao ranjene ljude.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako P. S. iz zgrade u kojoj je eksplodirala bomba izvodi komšije koji su očigledno u stanju šoka. Oko njih je metež, na ulicama mešavina srče, šuta, delova tela...

Stigao je do četvrtog sprata, do svog druga G.

- Pitao sam ga da li je dobro. Rekao je da jeste, pa sam ga spustio dole. Kad sam njega uhvatio video sam i ženu da nose. Pitao sam da li ima neko dete gore i još nekoga, pa sam se vratio da ih spasim - kaže P. S. za "Blic".

Bonus video

00:10

Eksplozija u smederevskoj železari

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.