OVO SU KLJUČNA PITANJA U VEZI SA PUCNJAVOM U RESTORANU: Sve KOPKA ova MISTERIJA, na njih ODGOVORA NEMA!
Pucnjava u restoranu, Foto: Nemanja Nikolić

Pucnjava u restoranu

OVO SU KLJUČNA PITANJA U VEZI SA PUCNJAVOM U RESTORANU: Sve KOPKA ova MISTERIJA, na njih ODGOVORA NEMA!

Niz je pitanja koja su za sada potpuno ili delimično bez odgovora

Objavljeno:

U nedelju, 30. jula, u sred bela dana, oko 14 časova, na Autokomandi, dogodila se pucnjava, a meta napadača bio je policajac Bojan T. (26). Informacije su se pojavljivale naizmenično, ali sve su bile oprečne i bacile su veo misterije na ovaj slučaj.

Ko je ranjeni muškarac, šta se tog dana dešavalo u restoranu, oko čega se sukob koji je eskalirao u pucnjavu dogodio, da li je policajac bio pod suspenzijom ili na bolovanju, odakle mu oružje koje je neovlašćeno koristio i gde je sada napadač, niz je pitanja koja su za sada potpuno ili delimično bez odgovora.

Ko je ranjeni muškarac?

O ranjenom muškarcu informacija ima veoma malo. Zove se Bojan i ima 26 godina. Pripadnik je Policijske brigade, posebne jedinice u sastavu Policijske uprave za grad Beograd.

Detaljnijih informacija o njemu gotovo da nema.

Šta se tog dana događalo u restoranu?

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Kobnog dana, u vreme ručka, u restoranu je ranjeni muškarac Bojan T. sedeo sa svojim društvom, među kojima je bio i napadač. U jednom trenutku između napadača i ranjenog mladića dogodila se svađa koja je potom eskalirala u pucnjavu. Prema našim nezvaničnim informacija, napadač je izašao iz lokala, otišao do automobila, pa se potom maskiran vratio sa pištoljem u ruci i ispalio nekoliko hitaca u svoju metu.

Bojana su tada pogodila tri metka - dva u stomak i jedan u ruku. Povređen, išetao je iz lokala nakon čega ga je, kako se sumnja, muškarac Peko D.(53) odvezao do Urgentnog centra. Tada je, kako se sumnja, muškarac Nemanja B. (32) uzeo pištolj od Bojana i sakrio ga u Velikom Mokrom Lugu.

Odmah nakon pucnjave, napadač se dao u beg. Iz restorana je, kako je "Blic" pisao, izašao trčeći sa pištoljem u ruci i uputio se ka benzinskoj stanici koja se nalazi preko puta restorana pa je, prema prvim informacijama, dalje otišao u pravcu stadiona Crvene zvezde.

Oko čega su se posvađali?

Informacija oko čega su se ova dva muškarca sukobila, zvanično nije saopštena. Za sada, nije poznato da li su se ovi muškarci sukobili oko novca, droge ili eventualno nečeg drugog.

Odakle oružje?

Bojan T. u trenutku pucnjave kod sebe je imao pištolj koji je, kako je MUP zvanično saopštio, nosio neovlašćeno. Za sada nije poznato da li je kod sebe imao službeni pištolj, ali ukoliko nije postavlja se pitanje - od koga je, kada i zbog čega ovaj mladić nabavio vatreno oružje?

Bolovanje ili suspenzija?

Ubrzo nakon pucnjave, u medijima se pojavila informacija da je ranjeni muškarac, Bojan, policajac. Odmah nakon toga, usledila je i informacija i da je suspendovan.

Kako je "Blic" pisao, Bojan je suspendovan, međutim, kako ne bi dobio rešenje o suspenziji on je otvorio bolovanje.

- Krajem prošle godine je otvorio bolovanje jer po zakonu on ne može da bude suspendovan dok je na bolovanju. Međutim, nijednom nije doneo doznake kako bi opravdao svoje višemesečno odsustvo - kaže izvor "Blica".

Kako se navodi u Zakonu o policiji, policijskom službeniku koji je udaljen sa rada, oduzima se službena značka, službena legitimacija, oružja i druga sredstva koja su mu poverena za obavljanje poslova.

S druge strane, Zakon o radu predviđa kao razloge za otkaz, nedostavljanje potvrde o privremenoj sprečenosti za rad kaio i zloupotrebu prava na odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad.

Gde je napadač?

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Zvaničnih informacija gde je napadač nema, ali prema nezvaničnim informacijama, napadač je nakon pucnjave pobegao iza benzinske stanice preko puta restorana u kom se pucnjava dogodila, pa dalje ka stadionu Crvene zvezde.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici MUP-a su napadača identifikovali i reč je o S. B. (28) koji je visok oko 180 centimetara i krupnije građe.

Nije poznato da li je napadač imao pomoćnika i da li je sa mesta pucnjave pobegao peške ili automobilom.

Bonus video:

05:17

PAD KAVAČKOG KLANA I PUCNJAVA NA STUPARA U KOTORU SU POVEZANI? Radenković: Dovoljno je da vidimo gde su hapšenja i SVE JE JASNO

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.