SASLUŠAN PUCAČ SA VOŽDOVCA: Evo kako se branio u TUŽILAŠTVU
Hapšenje osumnjičenog, Foto: MUP

detalji

SASLUŠAN PUCAČ SA VOŽDOVCA: Evo kako se branio u TUŽILAŠTVU

I. N. sumnjiči se da je u utorak oko 10.30 sati razvalio vrata stana Mihajla Č., uleteo unutra i ispalio sedam hitaca u njega

Objavljeno: 12:56h

I. K. (44) koji se sumnjiči da je pre dva dana teško ranio M. Č. (51) u njegovom stanu na Voždovcu, danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem. Kako saznajemo, posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da mu odredi pritvor do 30 dana.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, sumnja se da je motiv pokušaja ubistva osveta.

- Sumnja se da je osumnjičeni u cilju osvete zbog oštećenja ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, a za koju je smatrao odgovornim oštećenog M.Č, najpre, 24. jula posmatrao stan M.Č. i čekao da ga on napusti, nakon čega je obio vrata stana i ušao u stan, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori, a vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog - navodi se u saopštenju.

Sledećeg dana, kako se dodaje, oko 10.20 časova osumnjičeni je došao do stana u kojem M.Č. živi i pozivao ga da mu otvori, što oštećeni nije uradio, pa je Ivan K. nasilno otvorio vrata gde je iz pištolja marke u pravcu oštećenog, koji se nalazio u predsoblju stana, ispalio više projektila nanevši mu na taj način teške telesne povrede opasne po život.

Nakon toga, udaljio se iz stana u nepoznatom pravcu, a oštećeni je prevežen u bolnicu gde je podvrgnut hiruškoj intervenciji.

Podsetimo, I. N. sumnjiči se da je u utorak oko 10.30 sati razvalio vrata stana M. Č., uleteo unutra i ispalio sedam hitaca u njega. Prema nezvaničnim informacijama, dan ranije muškarcu kog je probao da ubije pokušao je da zapali stan.

- I. N. je juče u toku dana došao kod oštećenog i pokušao da mu zapali stan i zapretio mu "vratiću se i ubiću te". Sledećeg dana je svoje pretnje pokušao i da ostvari - ispričao je izvor Kurira iz istrage.

Voždovac, Hapšenje
foto: MUP

Posle zločina, I. N. je pobegao iz zgrade na Voždovcu, ali je uhapšen sat vremena kasnije. Kod njega je, prema nezvaničnim informacijama, pronađen i pištolj.

Prema nezvaničnim informacijama,, I. N. nije osuđivan, kao ni teško ranjeni M. Č.

- M. Č. je i dalje u teškom stanju, ranjen je u stomak i ruku. On je na respiratoru i lekari se bore za njegov život - dodaje sagovrnik Kurira.

Inače, komšije su za Kurir ispričale da ne poznaju osimnjičenog i da se čula galama.

- Čula se vika na petom spratu, a onda je puklo. Mislila sam da su se možda potukli, ali nisam ni pomislila da neko puca, naročito što smo u to vreme u zgradi uglavnom mi stariji i mlađa deca - kaže jedan komšija.

I. N. sumnjiči za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

05:17

PAD KAVAČKOG KLANA I PUCNJAVA NA STUPARA U KOTORU SU POVEZANI? Radenković: Dovoljno je da vidimo gde su hapšenja i SVE JE JASNO

(Espreso/Kurir.rs/ J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.