DROGA NAĐENA U BLIZINI ZAGREBA: U toku akcija privođenja zbog KOKAINA, spominje se i Zvicer
Radoje Zvicer, Foto: detective-info.com.ua/Kurir

akcija policije

DROGA NAĐENA U BLIZINI ZAGREBA: U toku akcija privođenja zbog KOKAINA, spominje se i Zvicer

Kako Jutarnji nezvanično saznaje, uhapšeno je više osoba sa područja Zagreba i Rijeke

Objavljeno: 12:59h

U toku su hapšenja nekoliko osoba osumnjičenih da su iz Južne Amerike u Hrvatsku prenele stotine kilograma kokaina u vrednosti od najmanje 7 miliona evra.

Reč je o navodnim članovima dilerske grupe u okviru koje je u maju prošle godine došlo do međusobne malverzacije, odnosno jedan od članova grupe, 58-godišnji Makedonac, otuđio je više od 200 kilograma kokaina od ostalih partnera u trgovine kokainom, što je što je za ishod imalo obračun članova grupe, odnosno pokušajem otmice 58-godišnjeg radnika preduzeća.

Reč je o krađi kokaina 14. novembra prošle godine, a od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tokom druge polovine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u buradima zakopanim na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Sam 58-godišnji Makedonac, zajedno sa još nekoliko pomagača, uhapšen je u novembru prošle godine i određen mu je istražni pritvor, gde se i dalje nalazi.

Policija je, međutim, nakon njegovog hapšenja na više lokacija povezanih sa njim pronašla pomenuti kokain, koji je navodno ukrao od svojih partnera.

Najpre je krajem novembra u jednoj kući u Zagrebačkoj županiji pronađeno prvih 20 kilograma kokaina, a 27. decembra još 100 kilograma u buradima zakopanim na seoskim imanjima u okolini Zagreba i Jastrebarskog.

Inače, kako Jutarnji nezvanično saznaje, uhapšeno je više osoba sa područja Zagreba i Rijeke, ali prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, osim ovih osoba, jedan od suvlasnika navedene droge bila je i opasna crnogorska grupa kavački klan, čiji je vođa Radoje Zvicer.

Međutim, hrvatska policija, za sada, formalno ne povezuje kavčane sa ovom akcijom, ali je juče i danas uhapsila samo nekoliko hrvatskih državljana na čelu sa 29-godišnjim Markom Đ. iz Rijeke.

Zvicerova poslednja poznata lokacija bila je u Ukrajini, gde je preživeo pokušaj atentata u maju 2020. Pretpostavlja se da se trenutno nalazi negde na teritoriji Južne Amerike.

Bonus video: Hapšenje droga​​​​​​​

00:32

Hapšenje droga

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.