"ZEMLJU SU NATOPILI KRVLJU MOGA OCA, PA SE VESELILI": Porodica traži pravdu za Zorana koji je MUČKI PREBIJEN
Zoran Nedeljković, Foto: Društvene mreže

STRAŠNO

"ZEMLJU SU NATOPILI KRVLJU MOGA OCA, PA SE VESELILI": Porodica traži pravdu za Zorana koji je MUČKI PREBIJEN

Zoran Nedeljković nastradao je tragično kada je došao u obilazak svoje kuće koju je kupio u naselju Zvezdara.

Objavljeno:

Zoran Nedeljković (62) preminuo je 29. maja od posledica brutalnog prebijanja koje se dogodilo mesec dana ranije u beogradskom naselju Zvezdara. Napadač, koji je 25. aprila zadao teške telesne povrede nesrećnom Zoranu do danas je na slobodi, a Nemanja i Tijana Nedeljković, deca nastradalog, pokrenula su peticiju pod nazivom "Pravda za Zokija", kako bi napadač bio adekvatno kažnjen.

U jutarnjem programu "Pinka", Tijana Nedeljković istakla je da je porodica osetila potrebu da reaguje, pogotovo što postoje i snimci i dokazi da je dotični zadao smrtonosne udarce njenom ocu u predelu glave, a osumnjičeni niti je adekvatno kažnjen, niti je pokrenut postupak protiv njega, niti je bilo ko od porodice saslušan u vezi sa slučajem.

Zoran Nedeljković nastradao je tragično kada je došao u obilazak svoje kuće koju je kupio u naselju Zvezdara.

- Prošlo je dva meseca od kada je moj otac ubijen, a ubica je i dalje na slobodi. Pojedinci pokušavaju da zataškaju ovaj slučaj. Fakat je da je moj otac izgubio život na jedan brutalan način. Do te mere je isprebijan da mu je svaka kost na licu bila polomljena. I čeona i jagodična i vilična... Zubi su mu bili izbijeni, na očima je imao hematome, da nije mogao da gleda. Bio je prebijen zverski - kaže ćerka Tijana Nedeljković.

"Mi te ljude ni ne poznajemo"

Tijana Nedeljković
Tijana Nedeljkovićfoto: Printscreen/TV Pink

Problem je nastao kada je preminuli Zoran Nedeljković kupio kuću na Zvezdari.

- Moj otac je kupio kuću pre godinu dana. Tu niko nije živeo, jer ona nije ni bila za život. Počeo je da je renovira ove godine u martu i od tada sve kreće. Došli su pre renoviranja. Moj otac je pozvao advokata i geometra da izmere dvorište. I tada dotični izlazi i obraća im se drsko i bezobrazno da tu nema niko pravo da snima, da je o njegovo o da će to on da kupi. Oni su skinuli ogradu sa njihovog dvorišta i zauzimaju deo koji im ne pripada. Nije bilo ništa do tog momenta, tog 25. aprila kada je moj otac otišao uveče da obiđe kuću da vidi dokle su majstori stigli i naišao na oca i majku dotičnog i hteo je da raspravi sa njima oko toga. Postoji i snimak prebijanja koji je policija poslala tužilaštvu, mi ga još uvek nismo dobili - kaže Tijana Nedeljković.

Da stvar bude još gora, kada god neko od porodice dođe da obiđe kuću zbog koje je Zoran nastradao dotične komšije zovu policiju i prave se da su ugrožene.

- Kuća je u postupku renoviranja, ne živimo tu. Kada odemo budemo prijavljeni policiji, jer mi "snimamo". Potpuni je nonsens. Moj otac se nije znao sa njima ranije, nije postojao sukob do tada. Njemu je celo lice bilo deformisano. Ta osoba trenira kikboks i tačno je znao koje povrede mu nanosi. Moj otac nema nijednu drugu povredu osim povreda na glavi - kaže Tijana Nedeljković.

- Izvršilac je bio odmah poznat. Izostala je adekvatna reakcija nadležnih. Pritvor je predložen tek mesec dana kasnije, a to je sve stvorilo svest kod članova porodice da nema adekvatne reakcije države i da će se počinilac izvući. Sada smo u fazi istrage. Neobično je da članovi porodice i dan danas nisu ni pozvani ni saslušani - kaže Peković za "Pink".

Ćerka je i za domaće medije jednom priliko istakla da se porodica koju sumnjiči da je nanela teške telesne povrede njenom ocu, nijednom nije izvinila.

- Čak su, dok se Zoran borio za svaki dah, bezobzirno roštiljali i veselili se, koračajući zemljom natopljenom Zoranovom krvlju. Ponašali se kao da se to njih uopšte ne tiče - rekla je Tijana, a preneo je portal "Republika".

Slučaj prebijenog Zorana podigao buru u javnosti

Porodica Nedeljković pokrenula je sajt koji vodi do peticije u kojoj se traži adekvatna kazna za napadača. Na sajtu "Pravda za Zokija" javnost se može informisati i o svim detaljima ovog zločina.

Tu se navodi i da je policiju o sukobu obavestila Desanka Š, majka Nikole Š. koga porodica sumnjiči za prebijanje Zorana Nedeljkovića.

Nešto posle 20 sati, policiju pozvala Desanka Š. i prijavila kako je komšija, inače Zoran, ušao u njihovo dvorište i nakon rasprave nasrnuo na njenog sina Nikolu.

U međuvremenu, policija je preko radio stanice dobila informaciju da u Ulici Milana Rakića, stotinak metara od kuće porodice Desanke Š., leži lice krvavih ruku i zatvorenih očiju.

"Policijski službenici zatiču lice, koje obilno krvari, gde mu ukazuju prvu pomoć i pozivaju Hitnu pomoć. Desanka daje iskaz i kaže kako je Zoran, u vidno alkoholisanom stanju, došao ispred njihovog dvorišta, i kako je dok je sa svojim suprugom Ladislavom izlazila iz kola, došlo do verbalne rasprave i vređanja njih od strane Zorana. Ispričala je da je njen sin Nikola Š. čuo raspravu, nakon čega je izašao iz kuće i došao do kapije. Zoran nije dao Desanki i Ladislavu da uđu u dvorište, nakon čega ga je njihov sin 'odgurnuo', usled čega je Zoran, po Nikolinim rečima i rečima njegove majke, udario Nikolu zatvorenom šakom više puta u predelu glave, vrata i grudnog koša. Nikola mu je, bojeći se za svoju bezbednost, uzvratio tako što ga je pesnicom udario u predelu glave i Zoran gubi ravnotežu i pada, a zatim slede mučki udarci nogom u pravcu Zoranove glave koji bespomoćno leži na zemlji ne braneći se. To potkrepljuje i izveštaj lekara iz Urgentnog centra, u kome se navodi da Zoran nije imao nikakve povrede i prelome po rukama i po telu, samo mu je glava bila unakažena", navodi se u opisu ove peticije.

Zoran je, kako se navodi, ležao na podu dok mu je Nikola Š. doneo vodu i polivao ga, nakon čega je pretučeni muškarac ustao i krenuo niz Ulicu Milana Rakića sve dok nije pao.

On je potom odvezen u bolnicu. Napadač Nikola Š. je ispričao da je samo jednom udario Nedeljkovića, međutim, policajac je u izveštaju napisao da Zoran ima višestruke teške telesne povrede.

Prema nalazu iz Urgentnog centra, Nedeljković je zadobio frakturu lobanje, komplikovanu frakturu donje vilične kosti, frakturu obe jagodične kosti, frakturu nosnih kostiju, ali i paralizu facijalnog nerva koja uzrokuje nepotpuno zatvaranje očnih kapaka usled udarca.

Pomenute činjenice, kao i snimak sa kamera koji je dostavila policija, nisu bile dovoljne da se osumnjičenom za prebijanje odredi pritvor.

Bonus video: OD 15 OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VUKOTIĆA, JEDAN ĆE BITI SVEDOK SARADNIK! Grgur siguran: Tu klupko počinje da se obmotava

03:49

OD 15 OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VUKOTIĆA, JEDAN ĆE BITI SVEDOK SARADNIK! Grgur siguran: Tu klupko počinje da se obmotava

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.