NALOGODAVAC JOŠ UVEK NEPOZNAT, A EVO KO JE SVE UČESTVOVAO U UBISTVU RANKA ESKOBARA: Namamili su ga na OVU priču
Ubijeni Ranko Radošević, Foto: MUP

likvidacija

NALOGODAVAC JOŠ UVEK NEPOZNAT, A EVO KO JE SVE UČESTVOVAO U UBISTVU RANKA ESKOBARA: Namamili su ga na OVU priču

Ranko Radošević zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je 9. marta ove godine, kada su dvojica napadača Stefan Z. i Luka V. pucali na njega dok je dolazio u kafić benzinske pumpe

Objavljeno:

Azra Š. (21), jedna od petoro umešanih u brutalnu likvidaciju na benzinskoj pumpi u Rušnju, kada je ubijen Ranko Radošević Eskobar, isporučena je Republici Srbiji tri meseca nakon zločina zbog sumnje da je pomagala ubicama. Privođenjem Azre Š. policija je faktički zaokružila istragu ubistva ovog Nikšićanina, čime je otkriveno ko je od osumnjičenih imao kakvu ulogu u zločinu.

Ranko Radošević zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je 9. marta ove godine, kada su dvojica napadača Stefan Z. i Luka V. pucali na njega dok je dolazio u kafić benzinske pumpe. Istragom je utvrđeno da je ovo bila složena likvidacija, koja je trajala nekoliko dana i u koju je umešano čak petoro ljudi, svi sa jasno određenim ulogama i zadacima.

Lažna kupovina

Azra Š.
Azra Š.foto: Printscreen/facebook

Akcija ubistva počela je dan ranije, kada se na Radoševićevom auto-placu pojavila Azra Š. sa svojim momkom Markom P, jednim od vođa navijača Partizana iz Brčkog. Predstavili su se kao kupci zainteresovani za automobil „volkswagen“.

Posle razgovora sa Radoševićem i dogovora oko cene, koju su navodno sa 30.000 evra uspeli da spuste na 28.000 evra, pokojni Radošević im je rekao da sutra dođu na benzinsku pumpu koja se nalazi u Rušnju, donesu novac i preuzmu automobil.

Marko Pjanović
foto: MUP

Radošević ih je po dogovoru narednog dana sačekao na benzinskoj pumpi u Rušnju ali su se umesto zainteresovanih kupaca, pojavila dvojica egzekutora, sa licima skrivenim iza hirurških maski i kapuljačama na glavama. Tada je već bilo jasno da su Azra Š. i njen momak Marko P. služili samo kao mamci.

Kiša metaka na pumpi

Ispostaviće se kasnije da su to bili Luka V. i Stefan Z. koji su se hladnokrvno ušetali u kafe na benzinskoj stanici i oni su tada sasuli kišu metaka u Radoševića, koji je na mestu ostao mrtav. Da je reč o dobro organizovanoj i plaćenoj likvidaciji moglo se videti već u prvim trenucima nakon zločina, imajući u vidu da su ubice Radoševića „overili“ pucnjima u glavu.

Rušanj
foto: Nenad Kostić

Zaposleni su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt Radoševića. Usledio je uviđaj na licu mesta, tokom kog je policija razgovarala sa svedocima, izuzela čaure i druge tragove koji će biti ključni za istragu.

Zapaljeni automobil na Čukarici

Dvojac je iz Rušnja pobegao ukradenim automobilom na Čukaricu, gde su, kako bi uklonili tragove, zapalili vozilo koje su koristili prilikom izvršenja ove likvidacije. Stanari Petlovog brda su policiji i vatrogascima prijavili da gori jedan automobil, a po dolasku na lice mesta, policija je polako počela da sklapa kockice. Upravo je činjenica da su tragove pokušali da unište paljenjem vozila još jedan pokazatelj da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi čiji je zadatak bio Radoševićevo ubistvo.

Sa Petlovog brda egzekutori su se dalje uputili ka Novom Begoradu, u prethodno iznajmljeni stan na kratak vremenski period, takozvani stan na dan. Plan je po svemu sudeći bio da se primire, budući da je policija uveliko tragala za ubicom na izlazima iz grada, kako bi kasnije neopaženo pobegli i sakrili se od policije.

Hapšenje u iznajmljenom stanu

Međutim, njihov plan je ubrzo osujetila policija. U identifikaciji ubica policiji su značajno pomogli snimci sa sigurnosnih kamera pumpe, na kojima su se videla dvojica kako odlaze sa hirurškim maskama na licu. Jedan od njih spustio je masku i kamera ga je usnimila i čini se da je to bilo ključno u njihovom pronalaženju. Ubrzo je usledila akcija policije u kojoj su osumnjičeni privedeni u stanu na Novom Beogradu.

Prilikom hapšenja u ovom delu Beograda sa njima je zatečena i jedna maloletnica (17) koja je privedena, a za koju se prvo pretpostavljalo da je pomagala u likvidaciji i da je upravo ona namamila Radoševića u vezi sa prodajom automobila, ali su ubrzo identifikovani pravi pomagači iz BiH – Azra Š. i Marko P. Po svemu sudeći, maloletnica je bila u emotivnoj vezi sa jednim od osumnjičenih i verovatno je u iznajmljenom stanu boravila kako osumnjičeni ne bi privukli pažnju okoline.

Podsećanja radi, Ranko Radošević važio je za jednog od čelnika kriminalne grupe iz Nikšića, koja je bila bliska škaljarskom klanu. Pominjan je i na suđenju Darku Šariću, ali i u kontekstu sarađivanja sa ljudima bliskim kavačkom klanu, kada je prilikom razbijanja kriminalne grupe Belivuk – Miljković pronađen i jedan automobil koji se vodio na njegovo ime.

Bonus video:

00:08

Snimak osumnjičenih za ubistvo u Rušnju 2

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.