DA LI ĆE OTAC DEČAKA UBICE OSTATI U PRITVORU? Oglasili se iz VJT-a o OVOM SLUČAJU!
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

DAT PREDLOG SUDU

DA LI ĆE OTAC DEČAKA UBICE OSTATI U PRITVORU? Oglasili se iz VJT-a o OVOM SLUČAJU!

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je izneo odbran

Objavljeno: 15:50h

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da produži pritvor ocu 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio deset i ranio šestoro ljudi. Produženje ove mere je predloženo, kako je saopšteno, "da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti."

Više javno tužilaštvo protiv njega sprovodi istragu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je u prethodnom periodu obučavao maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Dečak koji je počinio masakr
Dečak koji je počinio masakrfoto: Espreso

Takođe se sumnja da nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije, koje je inače u legalnom posedu držao u metalnom sefu unutar ormara u predsoblju stana. Usled takvog postupanja, njegov sin uspeo je da dođe u posed dva pištolja kojima je počinio masakr.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je izneo odbranu. Pored ovog postupka, u toku je i predistražni postupak protiv majke dečaka kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo ima elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

Bonus video:

06:11

24 SATA PRE MASAKRA, ON JE OD DETETA PRELOMIO DA POSTANE UBICA Veštak: Roditelji su morali da primete da se NEŠTO STRAŠNO DEŠAVA

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.