UBICA IZ MLADENOVCA I OTAC DEČAKA UBICE NA ISTOM MESTU VEĆ 7 DANA: Preksinoć izbila HAVARIJA, evo šta se DOGODILO
Ubica iz Mladenovca i dečak ubica sa Vračara, Foto: MUP, Tamara Trajković

JEZIVO

UBICA IZ MLADENOVCA I OTAC DEČAKA UBICE NA ISTOM MESTU VEĆ 7 DANA: Preksinoć izbila HAVARIJA, evo šta se DOGODILO

Dečakov otac je pritvoren jer se protiv njega vodi istraga zbog sumnje da je počinio teška krivična dela protiv opšte sigurnosti

Objavljeno:

Otac dečaka (13) koji je 3. maja ubio osmoro svojih drugara i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, od tog dana se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, a pre nedelju dana mu se u na istom mestu pridružio i U. B. (21), koji je samo dan kasnije u selima Dubona i Malo Orašje ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14!

Dečakov otac je pritvoren jer se protiv njega vodi istraga zbog sumnje da je počinio teška krivična dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Ne krši pravila

Vračar
foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

- Ispituje se da li je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti kad je svog maloletnog sina odveo u streljanu i tamo ga, kako se sumnja, obučavao da koristi vatreno oružje - podseća izvor Kurira i dodaje da je njegov sin, inače učenik sedmog razreda, masakr u školi počinio iz očevog pištolja.

Kako se saznaje, otac ovog dečaka, tokom 26 dana boravka u ćeliji, nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda.

- Sva pravila se poštuju i nikada nije na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog - podseća izvor. On je, inače, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Za razliku od njega, novi stanar Centralnog zatvora, priznao je da je ubio mladiće i devojku u selima kod Mladenovca i Smedereva, i rekao da je to uradio jer su meštani loše govorili o njemu i njegovoj porodici.

Mladenovac
foto: Petar Aleksić/Printscreen/

- On je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Smederevu ispričao i da mu dečak-ubica, koji je svoj masakr počinio samo dan ranije, nije bio inspiracija, ali da ga razume jer su obojica omalovažavani. Prebačen je iz pritvora u Smederevu u CZ 23. maja, i smešten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog veštačenja - objašnjava izvor.

Dok tužilaštvo u Smederevu ispituje svedoke masakra, veštaci treba da utvrde da li je U. B. u vreme izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv, kao i da li pati od neke duševne bolesti ili poremećeja.

- Otac dečaka sa Vračara i masovni ubica iz Mladenovca, praktično ne mogu da se sretnu, iako se nalaze pod istim krovom. U. B. se nalazi u delu u kom je zatvorska bolnica, dok se otac dečaka nalazi u ćeliji u jednom od paviljona - objašnjava izvor.

Stražari brzo reagovali

Od kada su njih dvojica pod istim krovom, a to je sedam proteklih dana, u Centralnom zatvoru izbio je i manji požar u kome, srećom, nije bilo povređenih.

- Preksinoć, oko 21 sat, zapalila se trafo-stanica u krugu zatvora. Stražari su i pre dolaska vatrogasaca uspeli da ga ugase, tako da nije bilo opasnosti po pritvorenike - kaže sagovornik.

I dečak-ubica se nalazi u ustanovi zatvorenog tipa. On nije u zatvoru, jer je zbog godina krivčno neodgovoran, ali je smešten u jednu psihijatrijsku ustanovu.

Najpoznatiji pritvorenik

Zoran Marjanović na istoj adresi

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Nenad Kostić

Pored dečakovog oca i U. B. u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici nalazi se i Zoran Marjanović, koji je prvostepenom presudom osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović.

- Marjanović je u zatvoru miran, sa njim takođe nema nikakvih problema, a vreme uglavnom provodi čitajući i moleći se - kaže izvor Kurira.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.