DA LI JE SRBIN UBIJEN U KOLUMBIJI SLUČAJNA ŽRTVA ILI JE UBICE POZNAVAO? Postoji sličnost sa UBISTVOM Stanimirovića
Foto: Filip Plavčić

istraga u toku

DA LI JE SRBIN UBIJEN U KOLUMBIJI SLUČAJNA ŽRTVA ILI JE UBICE POZNAVAO? Postoji sličnost sa UBISTVOM Stanimirovića

Kako navode, pucnjavu su policiji prijavili meštani.

Objavljeno: 15:39h

Srpski državljanin koji je kod sebe imao dokumenta na ime Slobodan Marjanović (40) ubijen je u nedelju u mestu Santa Marte u Kolumbiji. Kako prenose kolumbijski mediji, njegovo telo pronađeno je pored auto-puta, a prvi rezultati istrage ukazuju da je ubijen sa tri hitaca iz pištolja, a potom izbačen iz automobila u pokretu pored auto-puta.

Rodom sa Žabljaka

- Ubijeni Slobodan Marjanović, koji ima srpsko državljanstvo ali je rodom sa Žabljaka, u Kolumbiji je prema prvim informacijama boravio kao turista. Prvi podaci govore da je u zemlju ušao pre nekoliko dana, a na njegovoj ruci je pronađena narukvica jednog hotela u El Rodaderu - prenose kolumbijski mediji.

Kako navode, pucnjavu su policiji prijavili meštani.

Slobodan Marjanović
Slobodan Marjanovićfoto: ELINFORMADOR.COM.CO

- Rekli su da su čuli hice, a potom videli da se automobil udaljava velikom brzinom, zbog čega policija ne isključuje mogućnost da je Marjanović ubijen neposredno pre nego što je izbačen iz automobila - navode oni. Istraga se sada vodi u dva pravca, a jedan od njih je da je bila slučajna žrtva pljačke. Regija u kojoj je boravio, navodno je poznata kao kolumbijski Karibi, i u njoj se nalaze brojni luksuzni hoteli.

- Drugi pravac istrage ide u smeru da je bio u kontaktu i sastao se sa ljudima, koji su ga potom i ubili i bacili pored puta - dodaju oni.

Filmsko bekstvo

Inače, za sada se ne navodi da je srpski državljanin povezan sa kolumbijskim narko kartelima.

- Još je rano govoriti, ali svakako će biti provereno s kim je boravio, s kim kontaktirao, kao i da li su dokumenta na ime Slobodan Marjanović prava ili falsifikovana - dodaje sagovornik Kurira.

On podseća da je još jedan srpski državljanin nedavno bio u središtu pažnje u Kolumbiji i to zbog toga što je pobegao sa aerodroma u Medeljinu. Podsetimo, sve se dogodilo sredinom maja, u trenutku dok ga je policija te države sprovodila ka aerodromu s kog je trebalo da bude izručen Italiji. Zamolio je da zastanu i kupe flašicu vode, ali su tada na aerodrom uleteli njegovi saradnici, zapucali na policiju i oslobodili ga.

Dejan Stanimirović
Dejan Stanimirovićfoto: POLICIA NACIONAL KOLUMBIA

Dejan Stanimirović, zvani Markos, koji je ubijen u Kolumbiji u aprilu 2020. u toj zemlji je takođe boravio kao turista. I on je, kao i Marjanović, pronađen krvav pored puta. Iako se u početku verovalo da je ubijen na jednoj proslavi, tokom "ruskog ruleta", navodno je istraga pokazala da je u Kolumbiji boravio kao pripadnik balkanskog kartela.

Bonus video:

00:43

Ubistvo u Novom Sadu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.