PROŠLO JE 14 DANA OD MASAKRA NA VRAČARU, ŠTA SE SADA DEŠAVA? Danas sahrana devojčice koja je preminula u bolnici
Ubica sa Vračara, Foto: Petar Aleksić/Privatna arhiva/Ilustracija

POTRESNO

PROŠLO JE 14 DANA OD MASAKRA NA VRAČARU, ŠTA SE SADA DEŠAVA? Danas sahrana devojčice koja je preminula u bolnici

Policija je u stanu K.K. našla spisak od 16 imena dece, mahom devojčica

Objavljeno: 10:08h

Dečak K. K. (13) u sredu 3.maja u 8.40 sati u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru napravio je masakr kakav Srbija ne pamti!

Iz očevog pištolja za 120 sekundi upucao je 16 osoba. U smrt je odveo osam devojčica, jednog dečaka i čuvara. Ranio je nastavnicu istorije i pet drugara.

Motiv i dalje nepoznat.

30 dana planirao zločin

Policija je u stanu K.K. našla spisak od 16 imena dece, mahom devojčica. Na tom spisku bilo je i učenika koje nije poznavao. Sumnja se da je njihovu smrt želeo jer su, navodno, od njega bili u nečemu uspešniji.

Vračar
foto: Tamara Trajković

Nađena je i mapa kretanja.

Za sada nema dokaza da je bio žrtva vršnjačkog nasilja. Sva deca koja žele dvojezičnu nastavu polažu prijemni pred početak 7. razreda za odeljenje gde je dvojezična nastava. Tako je i K.K. ,nezvanično, prešao u drugi razred.

Ranac

Učenik 7. razreda u školu je pre 14 dana došao u 8.40 sati. Sa vrata je iz pištolja pogodio čuvara. Zatim, tri devojčice u holu. Kao da se ništa nije dogodilo K.K. je ušao u učionicu gde je na mestu usmrtio još pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest učenika. U ponedeljak je povredama podlegla još jedna devojčica. Ona će danas biti sahranjena.

Vračar
foto: Espreso

Već u 8.42 sata pozvao je "192". U njegovom rancu policija je našla još jedan pištolj i 4 Molotovljeva koktela. Policiji je, navodno, rekao da je on "psihopata koji mora da se smiri". Inspektori su u stanu njegovog oca poznatog radiologa našla još pet pušaka. Oružje je bilo u sefu pod šifrom.

Otac

V.K. otac dečaka koji je počinio masakr u školi nakon zločina odmah je uhapšen. Trenutno se nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu. Odbranu je iznosio više od tri sata. Nezvanično, rekao je da se ne oseća krivim. Njegov maloletni sin nalazi se u bolnici. On se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti. Dalja istraga treba da utvrdi kako je K.K. otkučao sef koji je imao šifru i iz njega uzeo oružje.

Guglanje

K.K. je, nezvanično, pregledom Krivičnog zakona Srbije saznao da je do 14 godine krivično neodgovoran. On će tek 30. jula napuniti 14 godina.

1 / 5 Foto: Petar Aleksić

Kako "Telegraf.rs" saznaje, bio je opsednut masovnim ubistvima i ubicama. Nezvanično, gledao je filmove i serije koji se bave patnjom porodica ubijenih.

Streljana

Dečak K.K. veštinu pucanja stekao je u jednoj beogradskoj streljani. Sumnja se da je u nju dolazio od svoje 12 godine. Međutim, postoje indicije da je učenik vežbao pucanje i van tog objekta. Prema podacima iz istrage, u njoj je sa ocem bio mesec dana pre zločina. Istraga se vodi i protiv vlasnika streljanje u kojoj je V.K. bio počasni član.

Veštačenja

U sredu 3. maja policija je iz stana gde je dečak živeo sa ocem iznela njegov kompjuter, lične stvari, a oduzela mu kompjuter i mobilni telefon. Sve se to nalazi na veštačenju, a rezultati još nisu poznati. Iz pištolja kobnog dana ispalio je 57 hitaca. On je oduzet i nalazi se na veštačenju.

Istraga treba da pokaže koga je pre zločina zvao dečak, kao i to da li je neko znao šta mu je plan. Sumnja se da je svom drugu nekoliko dana ranije rekao " da će mu u sredu doneti poklon".

Obavljen je razgovor i sa njegovom majkom.

Istragu ovog zločina vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Učenici iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" pre 7 dana vratili su se na nastavu.

U svakoj školi u Srbiji nalazi se policija.

Do sada je uhapšeno na desetine ljudi koji su veličali ovog dečaka, govorili da će napraviti sličan zločin, ali i oni koji su na račun ovog zločina zbijali šale i u institucije donosili plastično oružje.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.