NAŽALOST, NJENO NEVINO SRCE NIJE IZDRŽALO: Tužne reči poznanika devojčice koja je preminula u bolnici nakon MASAKRA
Foto: Tamara Trajković

TUGA DO NEBA

NAŽALOST, NJENO NEVINO SRCE NIJE IZDRŽALO: Tužne reči poznanika devojčice koja je preminula u bolnici nakon MASAKRA

Preminula je bila drugarica iz odeljenja dečaka koji je kobne srede, 3. maja, iz očevog pištolja ubio svoje drugare i čuvara škole

Objavljeno:

Devojčica (13), koja je teško povređena u masakru koji je počinio njen drug iz razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, nakon 12 dana teške borbe lekara za njen život juče je preminula i postala deseta žrtva najjezivijeg zločina u Srbiji.

Devojčica, koja je tog 3. maja u krvavom piru svog druga iz odeljenja 7/2, zadobila teške povrede glave, zbog kojih je od samog početka bila u kritičnom stanju, nalazila se u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ministarstvo zdravlja juče se oglasilo saopštenjem. "Pacijentkinja koja je s teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja", stoji u saopštenju ministarstva, u kom se dodaje i da ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime, i u ime ministarstva, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale.

Vračar
foto: Tamara Trajković

Stao naš svet

Oglasio se i poznanik devojčicine porodice. "Svi smo se nadali da će ona izdržati, da će se desiti neko čudo. Svakog dana smo odlazili u crkvu i molili se za njeno ozdravljenje. Iako prognoze nisu bile svetle, znamo da su lekari činili nadljudske napore da joj sačuvaju život. Nažalost, i njeno nevino srce nije izdržalo. Stalo je juče, a sa njom i naš svet. Od ove tragedije oporavka nema. Ni posle dve nedelje ne možemo da dođemo sebi i pitanje je da li ćemo ikada moći", rekao je jedan poznanik devojčicine porodice.

1 / 5 Foto: Milovan Milovanovic

Preminula je bila drugarica iz odeljenja dečaka koji je kobne srede, 3. maja, iz očevog pištolja ubio svoje drugare i čuvara škole. Njeno ime našlo se na spisku za odstrel svog prijatelja i druga iz razreda koji je počinio zločin 3. maja.

Bonus video:

01:12

Pucnjava u školi na Vračaru

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.