"VIŠE NI ONA NE DIŠE, A VEROVALI SMO U BOLJE...": Đaci "Ribnikara" zalepili potresan plakat zbog smrti drugarice
ilustracija, Foto: Petar Aleksić, Stefan Stojanović

TUGA

"VIŠE NI ONA NE DIŠE, A VEROVALI SMO U BOLJE...": Đaci "Ribnikara" zalepili potresan plakat zbog smrti drugarice

Devojčica je 3. maja bila teško povređena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Objavljeno:

"Više ni ona ne diše, a molili smo se svi u školi da ona i još jedan ranjeni dečak ostanu živi", izjavila su dvojica đaka nakon smrti devojčice koja je bila ranjena u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Posle 12 dana borbe u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" 15. maja preminula je devojčica koja je ranjena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar". Spasa nije bilo... Vest o njenoj potresla je sve.

"Više ni ona ne diše, a molili smo se svi u školi da ona i još jedan ranjeni dečak ostanu živi. Čak smo i plakat s porukom za njihovo brzo ozdravljenje zalepili na ulazu u školu. Verovali smo u bolje, u doktore, njihovu mladost i izdržljivost, bez obzira na povrede koje su zadobili. Ali eto, izgubismo i devojčicu. Ostao nam je još samo ranjeni dečak i nadamo se da će nam se, bar on, vratiti, ušetati u učionicu i ponovo biti sa nama", kazala su dvojica đaka škole na Vračaru.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Devojčica je 3. maja bila teško povređena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar". Zadobila je povrede glave. Po prijemu u bolnicu, odmah je operisana ali je metak ostao u glavi. "Vest o smrti devojčice ponovo nas je sve podsetila na stravični masakr i brzo se raširila društvenim mrežama. Moja ćerka je, posle skoro dve nedelje od strahote koja se desila, prvi dan došla na nastavu. I, sad ovo da čuje... Ne znam kako ćemo je smiriti?!", kazao je jedan od roditelja.

Tokom dana, kao i svakog do sada, građani koji su prolazili pored škole, zastajali su i minutom ćutanja, odavali počast stradaloj deci i radniku obezbeđenja. Neki od njih su, čuvši za smrt devojčice, prilazili dvorištu škole, palili sveću i spuštali po jedan beli cvet.

Bonus video:

01:12

Pucnjava u školi na Vračaru

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.