OVAKO JE PRE 15 GODINA NEBOJŠA UBIO JEDNOG KUMA, A DRUGOG RANIO: Ispalio je 59 hitaca u Vrčinu
Foto: Nenad Karlić

STRAŠNO

OVAKO JE PRE 15 GODINA NEBOJŠA UBIO JEDNOG KUMA, A DRUGOG RANIO: Ispalio je 59 hitaca u Vrčinu

Više javno tužilaštvo u Beogradu ga tereti za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

Objavljeno:

Nebojša Rakić (44), pripadnik grupe Dejana Stojanovića Keke, uhapšen je u Beogradu nakon što se 15 godina skrivao u Brazilu.

Sumnja se da je tada ispalio čak 59 hitaca u dva kuma. Ubio je Dragana Milovanovića, a ranio Aleksandra Vlahovića.

Rakić se, navodno, godinama skrivao u Brazilu. Verujući da neće biti uhapšen došao je u Beograd.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ga tereti za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

Njemu je određen pritvor.

Pucnjava

Tada se sumnjalo da motiv pucnjave neraščišćeni novčani računi.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Rakić je pozvao Milovanovića i Vlahovića i rekao im da dođe po pare, koje im je dugovao. Pozajmljena cifra je u međuvremenu dosta narasla, zbog zelenaških kamata. Vlahović je sa kumom Milovanovićem u džipu „sangjong rekston“ krenuo po novac. U trenutku kada su, prema dogovoru, bili pred jednom kućom u Vrčinu, u Valjevskoj ulici kod broja 6, u kojoj je po svemu sudeći bio i Rakić, odjeknuli su hici.

Čaure

U kiši metaka teško je povređen Milovanović, dok je jedan od hitaca okrznuo Vlahovića. Nagađa se da je Vlahović seo za volan džipa i velikom brzinom odjurio u beogradski Urgentni centar. Tamo se pojavio oko 19.15. Ostavio je teško ranjenog kuma, pozvao prijatelje, a zatim otišao u nepoznatom pravcu.

Vratio se nešto kasnije, oko 20.30 u društvu drugara. Gde je, u međuvremenu bio, kao i razlog ovog odsustva, može samo da se nagađa. Pri povratku ih je sačekala vest da je Milovanović preminuo. Policija je počela da ispituje Vlahovića o mestu pucnjave i ranjavanje, ali je ovaj „složio“ priču, koja nije odgovarala činjenicama.

Desna strana džipa bila je izrešetana, a neki od hitaca pogodili su i vetrobransko staklo. Više nego očigledno je bilo da je na vozilo ispaljeno na desetine metaka. Vlahović je naveo da je na njih nepoznata osoba otvorila vatru u, njemu nepoznatom mestu, podno Avale. Ubrzo su, međutim, neki od očevidaca pucnjave u Vrčinu pozvali policiju i prijavili rešetanje. Ceo događaj je počeo da se rasvetljuje. Na licu mesta pronađene su čaure, kao i komadi stakla. Policija je nedugo zatim raspisala potragu za Rakićem.

Rakić je 15 godina bio nedostupan policiji i tužilaštvu u Beogradu.

Bonus video:

02:50

Pogledajte hapšenje BALKANSKOG KARTELA, kriminalci pali u gaćama

(Espreso/Telegarf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.