TUŽIĆU I SAM SEBE: Novinar koji zbog SNS funkcionera ide u ZATVOR izneo šokantne detalje slučaja!  (FOTO) (VIDEO)
Foto: media centar

OGORČEN I RAZOČARAN!

TUŽIĆU I SAM SEBE: Novinar koji zbog SNS funkcionera ide u ZATVOR izneo šokantne detalje slučaja! (FOTO) (VIDEO)

Stefan Cvetković kaže kako će tužiti i sebe i da očekuje od tužilaštva da pravedno reaguje....
Objavljeno: 16:03h

- Što se tiče mog suđenja imao sam informaciju da sudija Cveta Grubišić sudi po nalogu, rekao je Cvetković.

foto: media centar

On je dodao da je Cveta Kajević Grubišić poznata kao neko ko vrlo lako presuđuje i radi po naređenju, kao i da ima dosta slučajeva koji su zastareli, čak i previše.

SPORNA KONFERENCIJA

Cvetković je prezentovao nešto što je kako kaže, jedan od manira rada organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za najgora krivična dela.

U pitanju je konferencija za štampu Socijalističke Partije Srbije, gradskog odbora Vršca, gde je predsednik gradskog odbora, Ljubisav Šiljić govorio o direktnom reketiranju pominjujući imena i cifre, a "on je baš zato podneo prijavu u vezi sa Brankom Malovićem", kaže Stefan.

Na snimku se čuje Ljubosav Šljivić koji navodi da i on ima podatke da je jedan u tom trenutku visoki funkcioner vršačke vlasti, Jovica Zarkula imao pokušaj iznude reketa od dva miliona evra.

Cvetković kaže da je ovo postala masovna pojava koja je sve češća i da su reketiranja ne manja od 50.000 evra.

Cvetković je prokomentarisao još neke optužbe protiv njega.

- Jovan Daja, aktuelni pomoćnik predsednika opštine Bela Crkva, svakodnevno izlazi sa optužbama protiv mene, zato ću ja u narednih 48h da podnesem krivičnu prijavu protiv sebe jer sam dužan da po saznanju koje sam primio obavestim nadležni državni organ. Jovan Daja tvrdi da ima dokaze da sam ja izvršilac krivičnog dela i po mojoj prijavi će postupati policija - rekao je Cvetković.

On kaže kako očekuje pravu presudu. Ako je on kriv odgovaraće, ako nije Jovan Daja će morati da bude sankcionisan.

Na snimku se čuje kako Jovan Daja kaže da se Cvetković finansira iz nevladinih organizacija i da je on strani plaćenik.

Na sledećem snimku se vidi promenjena garderoba, crna košulja, ali ista retorika na istoj frekvenciji što je Cvetković prokomentarisao kao čudnu slučajnost.

- Pored krivične prijave koju ću podneti protiv sebe, podneću krivičnu prijavu i protiv Aleksandra Vučića - rekao je Cvetković.

Osnov će mu biti Jovan Daja, savetnik predsednika opštine u Beloj Crkvi i kako kaže, plaćeni funkcioner SNS-a.

- Na osnovu njegove izjave ću u roku od 48h podneti krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i pitaću ga da li je organizator ucena, partijskog zapošljavanja i reketiranja - rekao je Cvetković koji se nada brzom odgovoru tužilaštva.

Daja je, naime, tvrdio da Aleksandar Vučić kupuje izbore, da mu je poznato da postoje nasilne metode, pretnje, fizički obračuni protiv ljudi koji nisu po Vučićevoj volji.

Pogledajte sve na snimku:

OPASAN OTPAD U BELOJ CRKVI

On je takođe ukazao i na problem opasnog otpada, o čemu se kako kaže, dugo ćutalo.

- Dugotrajno su se palile opasne materije i to je izazvalo posledice po stanovnike te opštine. Inspekcije su utvrdile da je sve rađeno protivzakonito. Ta smesa je stvarala dva izduvna gasa koji su čisti bojni otrov, rekao je Cvetković i dodao:

- U pitanju je bio otpad koji je uvezen iz Evrope i skladišten i spaljivan putem uglja u Beloj Crkvi. Kasno vikendom stanovnici opštine su osećali užasan smrad, a imali su i zdravstvenih problema. Nakon otkrića, država je reagovala, ali je sav otpad prebačen u Novi Sad gde se i dalje vrši spaljivanje, ali sa kontrolom. Cvetković kaže da niko nikada nije bio sankcionisan za to.

NESTALA MILIJARDA

Cvetković je takođe ukazao na problem gasa i gasovoda u Beloj Crkvi jer se još 23.12 2012. godine u toku izborne kampanje pričalo o radovima na gasifikaciji Bele Crkve. Projekat je bio vredan milijardu dinara. Rečeno je da će sve biti gotovo do kraja 2013. godine. Sada je 2017. godina, a u Beloj crkvi i dalje nema gasa, gasovoda, a ni milijardi dinara koji su navodno uloženi, rekao je Cvetković.

(J. J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.