OTKRIVENO JE ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA SA OCEM DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR: Izdato je zvanično saopštenje
Foto: Stefan Stojanović

poznato

OTKRIVENO JE ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA SA OCEM DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR: Izdato je zvanično saopštenje

Oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Objavljeno: 11:37h

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija najoštrije demantuje navode medija da je pritvoreno lice iz Beograda pokušalo juče suicid u Okružnom zatvoru u Beogradu gde se od 5. maja 2023. godine nalazi u pritvoru po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti.

Pa da podsetimo, pojedini mediji preneli su vest da je otac dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru, navodo, lupao glavom o zid u ćeliji i tako sebi naneo teške telesne povrede. Reč je o ocu trinaestogodišnjeg dečaka koji je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" uzevši očeve pištolje iz sefa koji su se nalazili u porodičnom stanu. Tog krvavog jutra dečak je ubio devetoro ljudi, od kojih je osmoro dece. U krvavom piru ranjeno je sedmoro, među kojima je i nasatvnica istorije.

Ub, Vračar
foto: Milovan Milovanovic

- Pritvorenik nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica. S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti - naveli su iz Uprave, pa dodali:

- Izmišljanjem događaja koji se nije desio dodatno se uznemirava i obmanjuje javnost koja je već potresena mnogim dezinformacijama koje su, na žalost, našle svoje mesto u medijskom prostoru posle tragičnog događaja koji se desio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Autor vesti o izmišljenom pokušaju suicida, kao i mediji koji su je preneli bez prethodne provere istinitosti iznetih navoda, prekršio je etičke principe profesije jer je odstupio od osnovnog novinarskog pravila da istinito izveštava.

Pozivamo sredstva javnog informisanja da se uzdrže od objavljivanja neistinitih i neproverenih informacija i da umesto senzacionalizma na prvo mesto stave "dužnu novinarsku pažnju" na šta ih obavezuju Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju i medijima.

04:15

DECA OŠ VLADISLAV RIBNIKAR SE SADA PLAŠE SAMO 2 STVARI! Predsednik Saveta roditelja škole šokirao: NE TRAŽIMO OSVETU

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.