"CEO DAN MI SE NIJE DALO": Glumica sa terase videla čoveka sa pištoljem, ono što je uradila KOMŠIJE neće ZABORAVITI
Anica Petrović, Foto: MONDO/INSTAGRAM/PRINTSCREEN/PETROVICANICA

HRABAR POTEZ

"CEO DAN MI SE NIJE DALO": Glumica sa terase videla čoveka sa pištoljem, ono što je uradila KOMŠIJE neće ZABORAVITI

Tog jutra je imala plan da ode do salona da zakaže termin

Objavljeno:

Mlada glumica Anica Petrović živi u zgradi u blizini mesta gde se 10. maja desio užasan zločin kad je V. R. (34) upao u solarijum u Ulici Jovana Subotića u Novom Sadu i ubio bivšu devojku (26). Nakon toga je sebi oduzeo život. Kad je videla čoveka sa pištoljem ispred zgrade, Anica je iz sveg glasa sa terase molila komšije da ne izlaze napolje.

Anica je trebalo da ode u salon gde se desilo ubistvo i samoubistvo, ali je odlučila da pre toga popije kafu. Ta odluka joj je možda spasila život. Čula je pucanj i isprva je sumnjala jer nije bila sigurna da li su se čule petarde ili ipak pištolj, ali su joj sirene hitne pomoći i policije razrešile dilemu. "Sa terase svog stana sam u tom trenutku ugledala čoveka sa pištoljem i molila komšije koji žive u mojoj zgradi, a imali su potrebu da izađu iz iste, da se vrate u svoj stan jer se nešto dešava…“, kazala je Anica.

Novi Sad, Ubistvo
foto: Printscreen/Kurir TV

Tog jutra je imala plan da ode do salona da zakaže termin. "Ceo dan mi se nekako nije dalo. Odlučila sam da prvo popijem kafu pa da siđem, i čula sam pucnjavu baš dok sam pila kafu. Nadala sam se da su petarde ali sam osećala nelagodu, još uz sirene i sve što se desilo proteklih dana, nisam znala da li je taj neko uhvaćen ili ide i puca u ljude“, rekla je.

Anici su se komšije zahvaljivale na upozorenju, a među njima i roditelji mladića kojeg je na vreme upozorila da se vrati u zgradu. Na vrata stana su joj simbolično doneli čokoladu. "To me ohrabrilo dodatno, što postoje dobri ljudi koji dobro pamte. Trebalo bi da se vodimo porukom da je jedini udar na besmisao činjenje dobra. Ne mislim da sam neki heroj, oni koji cene takve stvari su mnogo više zaslužili divljenje“, istakla je Anica.

Anica Petrović je mlada novosadska glumica poreklom iz Vranja. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi Nikite Milivojevića, a ovdašnjoj publici je poznata po monodrami "Mulej". Dobitnica je nagrade Predrag Peđa Tomanović za najbolju studentkinju Akademije umetnosti. Na pozorišnom festivalu Joakim Vujić, 2020. godine, dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu, za ulogu Sofke u predstavi "Nečista krv" Juga Đorđevića.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova

011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova

062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom

03:24

Muškarac ubio devojku pa sebe

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.