OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA NAKON UBISTVA U NOVOM SADU: Pokrenut je OVAJ postupak!
Policija / Ilustracija, Foto: Stefan Jokić / Ilustracija

tragedija u novom sadu

OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA NAKON UBISTVA U NOVOM SADU: Pokrenut je OVAJ postupak!

Muškarac V.R. (34) ubio je bivšu devojku (26) pa izvršio samoubistvo juče u Novom Sadu

Objavljeno:

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija da je u Novom Sadu muškarac iz vatrenog oružja ubio bivšu devojku a zatim izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonistosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Od novosadskog Centra za socijalni rad Zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li se bivši partneri nalaze na evidenciji organa starateljstva, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje, da li su i kada iste razmatrane na Grupi za koordinaciju i saradnju, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je Centar u saradnji sa drugim organima eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi partnerskog nasilja, piše u saopštenju Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana od MUP-a traži da mu u istom roku dostavi informacije o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, kao i informacije o aktivnostima koje su sprovedene od strane policijskih službenika u ovom slučaju i ostvarenoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima po ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Novi Sad nakon tragedije
Novi Sad nakon tragedijefoto: Printscreen/Kurir TV

Podsetimo, muškarac V.R. (34) ubio je bivšu devojku (26) pa izvršio samoubistvo juče u Novom Sadu.

On je kako saznaje Telegraf.rs, uleteo u jedan solarijum u gradu i pucao u devojku, a zatim sebi u glavu.

Bonus video:

01:15

OVO JE VEĆ TREĆI OZBILJAN PROPUST INSTITUCIJA GDE SU ŽENE UBIJENE! Macanović: Džabe ste mu uzeli oružje, kada je IMAO PRISTUP

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.