OVO MORATE ZNATI AKO IMATE ORUŽJE KOJE ĆETE PREDATI: MUP podelio DETALJE, jedna stvar NAJVIŠE brine ljude! (FOTO)
Policija / Ilustracija, Foto: Ilustracija, Zorana Jevtić

PREDAJA ORUŽJA

OVO MORATE ZNATI AKO IMATE ORUŽJE KOJE ĆETE PREDATI: MUP podelio DETALJE, jedna stvar NAJVIŠE brine ljude! (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je važne informacije za sve građane koji žele da predaju oružje

Objavljeno:

U ponedeljak 8. maja počela je predaja oružja Ministarstvu unutrašnjih poslova od strane građana. Prvog dana predato je 1.500 komada oružja, a do srede prema poslednjim podacima predsednika Srbije Aleksandra Vučića predato je oko 3.000 komada oružja i na desetine hiljada metaka. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u sredu 10. maja objavilo važne informacije za sve građane koji žele da predaju oružje.

Gde i kada mogu da predam oružje? "Građani mogu da predaju svoje neregistrovano oružje u svim policijski stanicama širom zemlje svakog dana od 7 do 19 sati, od 8. maja do 8. juna".

Da li moram da ostavim svoje podatke prilikom predaje oružja?"Ne, građani mogu da predaju svoje oružje bez davanja ličnih podataka".

Koje oružje mogu da predam? "Građani mogu predati sve kategorije oružje, njihove delove i municiju. Takođe, građani mogu da predaju i eksplozivne naprave i sredstva, kao što su bombe".

Da li oružje može da se preda samo u policijskoj stanici? "Ne. Građani mogu da kontaktiraju sa policijskom stanicom i zatraže da stručna lica dođu na adresu na kojoj se oružje nalazi, kako bi ga preuzela na adekvatan način. Ovo je posebno važno ako građani poseduju eksplozivne naprave, bombe i eksplozivnu municiju".

Da li mogu da predam i registrovano oružje? "Da. Građani mogu da predaju i svoje registrovano oružje ukoliko to žele".

Da li ću snositi posledice ukoliko predam neregistrovano oružje? "Ne. Građanima koji predaju svoje neregistrovano oružje neće biti izrečena bilo kakva kaznena mera. Dodatno, pitanja o poreklu oružja neće biti postavljena".

Kako da bezbedno prenesem oružje do policijske stanice? "Ukoliko niste sigurni koji je bezbedan način za prenos oružja ili eksplozivnih naprava, najbolje je da pozovete policijsku stanicu koja će poslati stručna lica koja će preuzeti oružje. Ovo je posebno važno ukoliko posedujete oružje, bombe ili naprave koje mogu da eksplodiraju na javnom mestu, načine veliku štetu i ugroze zdravlje i živote ljudi".

Šta se postiže time što ću predati svoje oružje? "Predajom oružja doprinosite većoj bezbednosti zajednice u kojoj živite i njenih građana. Takođe, smanjujete riziki od nastanka posledica koje držanje neregistrovanog oružja nosi sa sobom".

Bonus video:

01:15

OVO JE VEĆ TREĆI OZBILJAN PROPUST INSTITUCIJA GDE SU ŽENE UBIJENE! Macanović: Džabe ste mu uzeli oružje, kada je IMAO PRISTUP

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.