VLASNIK ŽELI DA UBIJE KOBILU KOJA IMA SAMO 5 GODINA! Greta se ceo život PATI, ajmo da joj POMOGNEMO! (FOTO)
Greta, Foto: Printscreen/Facebook/Mila Herceg, Profimedia

hitno!

VLASNIK ŽELI DA UBIJE KOBILU KOJA IMA SAMO 5 GODINA! Greta se ceo život PATI, ajmo da joj POMOGNEMO! (FOTO)

Naime, jedan vlasnik konja je dao oglas u kome je napisao kako želi da zakolje kobilu i da bi neko mogao da je otkupi, ukoliko je zainteresovan

Objavljeno:

Anita Đukić Mitrović naišla je na jedan monstruozni oglas.

Naime, jedan vlasnik konja je dao oglas u kome je napisao kako želi da zakolje kobilu i da bi neko mogao da je otkupi, ukoliko je zainteresovan. Na kobilinu sreću, ova humana žena velikog srca je na vreme videla njegov oglas i javila se na isti.

''Kobilu koju je vlasnik oglasio za klanje, danas smo otkupili. Dobila je ime Greta. Ona je mlada, ali bolesna od teškog rada i katastrofalnih uslova života. Ima samo 5 godina. Ako neko od mojih prijatelja želi da učestvuje u daljem veterinarskom zbrinjavanju ove plemenite zivotinje, može mi pisati.

- Neka Greta živi koliko živi, da je niko ne kolje, ne zlostavlja, izlaže teškom radu za koji više nije sposobna. Uništiti konja za samo 5 god života je monstruozno, ali takva nam je zemlja u kojoj živimo, puna je Srbija zlostavljača, ali mali je broj ljudi kojima to smeta. I dalje ne shvatamo da je zlostavljanje životinja teže delo nego zlostavljanje ljudi, jer čovek ima razne izbore, a životinja nema nijedan. Greta je plaćena 400 evra, za veterinarski pregled i terapiju biće okvirno potrebno oko 150 do 200 evra'' - apelovala je Anita.

Nakon njenog otkupa Grete, Anita je kobilu odvela kod veterinara da utvrdi njeno trenutno stanje:

''Veterinar dr Vlada Antić krenuo je za Zrenjanin da pregleda Gretu. Držite palčeve da njena bolest nije uzela maha i da sve to uz terapiju može da se drži pod kontrolom, kao i da nema neke bolesti za koje ne znamo. Uporedo potraga za smeštajem u kome će ona i njena astma imati adekvatan tretman, traje. Tu sam za sve predloge i sugestije. Pišite mi u inbox. Danas mora biti dobar dan!''

Na osnovu krivičnog zakonika Republike Srbije za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, naročito ako je u pitanju zaštićena vrsta, predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine. Novčane kazne kreću se u rasponu od 1.200 do milion dinara.

Apelujemo na sve humane ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, to i učine, a mi se nadamo i verujemo da će sve proći kako treba na pregledu, kao i da će Greta naći svoje mesto na nekoj ergeli, ili hipodromu gde će živeti slobodno i srećno trčkarati .

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.