MOŽE LI MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA NA DOŽIVOTNU? Advokatica rešila sve NEDOUMICE
U.B., Foto: Kurir, Printscreen/facebook

DA LI JE MOGUĆE?

MOŽE LI MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA NA DOŽIVOTNU? Advokatica rešila sve NEDOUMICE

Kako je dalje objasnila Babić sledi niz veštačenja za osumnjičenog mladića

Objavljeno:

Osumnjičeni za ubistvo osmoro ljudi i ranjavanje 14 osoba, danas je odvedem u policijsku stanicu u Smederevu, a u yakonskom roku će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Advokat Slavka Babić, objasnila je za Kurir za koja krivična dela će odgovarati osumnjičeni za masakr kod Mladenovca U. B., kao i koja kazna mu preti za jeziv zločin.

- U konkretnom slučaju ,U. B. će verovatno krivično da odgovara za krivično delo teško ubistvo jer je sa umišljaljem lišio života više lica. Za navedeno krivično delo propisana je najmanja kazna zatvora od 10 godina ili doživotni zatvor - rekla je Babić, pa dodala :

- Bitno je napomenuti da osumnjičenom za masakr u Mladenovcu ne može da bude izrečena kazna doživotnog zatvora zato što se radi o učiniocu mlađem od 21 godinu, dakle o mlađem punoletnom licu.

1 / 7 Foto: Petar Aleksić

Kako je dalje objasnila Babić sledi niz veštačenja za osumnjičenog mladića.

- Nakon objavljenog veštačenja od strane psihologa i pedagoga na okolnost da li duševna razvijenost osumnjičenog odgovara njegovom kalendarskom uzrastu i nakon dostavljenog nalaza u kojem je utvrđeno da je osumnjičeni na nivou zrelosti maloletnika, sud može primeniti tj. suditi mlađem punoletniku po odredbama Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica - rekla je advokat i nastavila :

- U tom slučaju mlađem punoletniku može da bude izrečena neka od vaspitnih mera i kazna maloletnickog zatvora. Takođe, bitno je da mlađe punoletno lice u vreme suđenja nije navršilo 21 godinu.

Podsetimo, U. B. uhapšen je kod Kragujevca i kako saznajemo, od ranije je poznat policiji jer važi za problematičnog i nasilnog muškarca.

Bonus video:

01:39

Potraga za osumnjičenim za ubistva u selima kod Mladenovca

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.