"BILI SU DIVNA DECA, A NAIŠAO MONSTRUM KOJI JE POKOSIO SVE": Potresne reči MEŠTANKE Dubone nakon MASAKRA!
U.B., Foto: epa/ andrej cukić, Petar Aleksić

MEŠTANI NEMI OD BOLA

"BILI SU DIVNA DECA, A NAIŠAO MONSTRUM KOJI JE POKOSIO SVE": Potresne reči MEŠTANKE Dubone nakon MASAKRA!

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja

Objavljeno:

Kako odmiču sati od krvave, prethodne, noći u kojoj je U.B. počinio stravičan zločin, meštani sela Dubona kod Mladenovca su u sve većoj agoniji. Reporterima Novosti pričaju da ne pamte da se ovo ikada upisao na mapu zločina, kao što je ovaj po kome će ga pamtiti ubuduće. I nikada se od protekle protekle noći neće oporaviti.

Meštanka kaže da je selo mirno, a da je U. znao da divlja po mestu, i da je imao običaj da vozi motor brzinom od 200 na sat kroz centar sela.

- Da smo znali da će ovako nešto da se desi, da napravimo zamku, da ne upropasti sve ove kuće - rekla je ona.

Potom je govorila o žrtvama bezumnog zločina - D.T., kao i drugim komšijama koje je U. zavio u crno.

- Eto, sin jedinac, otac i majka se borili i stvarali... A i ovi ljudi isto. Divni su bili, divna deca, roditelji, svi su bili divni. Ali eto, naiđe jedan monstrum koji pokosi sve...

Ceo dan sam kao izgubljena, kaže ona kroz suze.

- To su deca, trebali su da stvaraju porodice. A on ih pokosio iz hira. Da je neki junak... Otac mu kapetan, majka mu radi kao medicinska sestra. Ali nije to rezon, ako imaš i besan si, provodi se kao dečak, a ne da ubijaš narod - rekla je meštanka Dubone.

Podsećamo, U. se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca usmrtio još tri osobe i osam ranio.

U.B.
U.B.foto: EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/Društvene mreže

- Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila - piše u saopštenju MUP-a.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

- U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu. U toku je dalji rad policije i tužilaštva - zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso / Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.