DAN NAKON STRAŠNOG MASAKRA: Poznato šta se sve STAVLJA na TERET osumnjičenom U.B.
Foto: Nemanja Nikolić/Printscreen

nema kraja

DAN NAKON STRAŠNOG MASAKRA: Poznato šta se sve STAVLJA na TERET osumnjičenom U.B.

Objavljeno: 08:38h
Završeno
21:25h

Nemanja Đuran, načelnik službe za suzbijanje kriminala otkrio je kako se sve događalo, kao i da je U.B. (21) pokušao da pobegne kolima, ali se zaglavio na zemljanom putu u selu.

"Policijska uprava Smederevo je dobila sinoć poziv da se u mestu Malo Orašje dogodila pucnjava. Brzo smo izašli na lice mesta, tom prilikom je stradalo pet lica, a ostala su prevezena u bolnicu u Smederevu, a neka u Urgentni centar u Beogradu.

Nakon par minuta, u mestu Dubona je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja gde je smrtno stradalo tri lica, a ranjeno osam. Krvavi pir je počinilo isto lice. On je iz automatskog oružja ispalio, pronašli smo u Malom Orašju 21 čauru kalibra 7,62, u Duboni 17 čaura isto iz automatskog oružja", rekao je Nemanja Đuran u emisiji na kanalu "Vesti" i dodao:

"On se nakon toga svojim vozilom marke "mercedes" uputio prema lokalnim, zemljanim putevima gde se njegovo vozilo zaglavilo. Nakon toga, u selu pored gde je izvršio zločin, seo je u jedno vozilo koje je imalo ključ u bravi i otišao do naplatne rampe Mali Požarevac. To vozilo je ukrao."

20:58h

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da su troje od sedmoro žrtava napada masovnog ubice u okolini Mladenovca operisani u tom centru i da je njihovo stanje stabilno, javlja Tanjug.

- Mi smo primili devet pacijenata. Od njih je sedmoro već operisano i mogu da kažem dobre vesti da su njih troje - pacijentkinja 2003. godište, koja je imala tešku povredu noge i podlaktice i koju su operisali ortopedi, pacijent 2006. godište koji je imao težak prelom natkolenice i povredu arterije, kojeg su operisali ortopedi i vaskularni hirurzi i pacijent koji je imao tešku urogenitalnu povredu, a operisali su ga urolozi, potpuno stabilno, oni su se već probudili i već su ekstubirani - rekao je Ašanin Tanjugu.

Što se ostalih pacijenata tiče, Ašanin je rekao da su dvoje u jako kritičnom stanju.

- Jedna pacijentkinja sa povredom glave i oka i jedna pacijentkinja sa teškim povredama stomaka, jetre, desnog bubrega i transverzalnog kolena - naveo je Ašanin.

20:00h

U.B. je ne birajući žrtve jurcao po neposrednim selima i mestima sa svojim automobilom i pucao po masi ljudi, ovaj masakr je meštane vidno uznemirio i uplašio.

Komšije su za Kurir televiziju ispričale kako je sve to izgledalo:

- Izgledalo je isto kao kada se objavljuje da se rodilo muško dete. U Crnoj Gori kada se rodi muško ide jedan rafal, pa drugi i potom treći. Nismo mogli da shvatimo da je bilo ubistvo - rekao je jedan od komšija.

00:50

UBICA NIJE BIO DEO DRUŠTVA, POZNAVAO SAM SVE UBIJENE! Komšije za Kurir TV o ubici iz Mladenovca: Uvek je ludovao po selu

- Došao sam kući i javili su mi da je katastrofa u selu. Poznavao sam ubijene i družio se sa njima. Ubica nije bio deo društva, pojavljivao se i normalno pozdravljao. Doduše, stalno je ludovao po selu motorom ili kolima. Međutim, nikada se nije posvađao sa nekim - rekao je drugi sagovornik.

18:40h

Drugarica dvojice preminulih mladića išla je u školu i družila se stradalim policajcem (21) i poznavala je i njegovu sestru (19), koja je takođe ubijena u sinoćnom krvavom piru, a sa stradalim muškarcem (25) se družila od malena i bio joj je jedan od najboljih prijatelja. Ispričala je šta se tačno dogodilo sinoć, kako su meštani primili ovu vest, kako se ona oseća i kako su tragične vesti saznale njihove porodice.

- Oko 23:30 sam čula tri jaka pucnja, mislila sam iskreno da se nešto slučajno dešava, da se neko porodio, ili slično, međutim, nedaleko od mesta me je zaustavila policija i ispričala šta se desilo, jer nisam čitala vesti i nisam bila pored telefona. Iskreno kada sam sve to čula bila sam uznemirena, ali mi nije bilo ni na kraju pameti da su moji drugovi poginuli. Nisam verovala da se desila takva tragedija dok nisam to lično čula od njegovih bližnjih - kaže ova devojka i dodaje:

- On je završio gimnaziju, išao je sa mnom srednju školu i bio je izuzetno pozitivan i vredan momak. Želeo je da pomaže drugima i da bude policajac, tako reći da nas čuva i u tome je noćas sprečen. Bili su na mestu mrtvi, to su jezivi prizori, roditelji su ležali na telima svoje mrtve dece, kukali, jecali. Oni i njegova sestra su uvek bili zajedno, on je nju uvek čuvao i štitio i na kraju su zajedno ubijeni. Iskreno, jako sam uznemirena. Roditelji strahuju i brinu za bezbednost svoje dece, izuzetna je panika među meštanima.

18:09h

Kako Kurir saznaje, U.B. je posle hapšenja doveden u policijsku stanicu u Smederevu gde mu je tamošnje Više javno tužilaštvo odredilo zadržavanje u trajanju od 48 sati.

- U.B. se na teret stavljaju krivično delo teško ubistvo, krivično delo otmica i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija - saznaje Kurir.

Prema rečima izvora Kurira, policija intenzivno radi na tome da prikupi sve dokaze i otkrije da li je U.B. imao saučesnike i pomagače.

Kako se saznaje, on će biti saslušan u nedelju u VJT u Smederevu.

18:05h

Advokat Slavka Babić, objasnila je za Kurir za koja krivična dela će odgovarati osumnjičeni za masakr kod Mladenovca U. B., kao i koja kazna mu preti za jeziv zločin.

- U konkretnom slučaju ,U. B. će verovatno krivično da odgovara za krivično delo teško ubistvo jer je sa umišljaljem lišio života više lica. Za navedeno krivično delo propisana je najmanja kazna zatvora od 10 godina ili doživotni zatvor - rekla je Babić, pa dodala :

- Bitno je napomenuti da osumnjičenom za masakr u Mladenovcu ne može da bude izrečena kazna doživotnog zatvora zato što se radi o učiniocu mlađem od 21 godinu, dakle o mlađem punoletnom licu.

18:00h

Masovnog ubicu U. B. doveli su u policijsku stanicu u Smederevu, a snimljeno je kako ubica izgleda nakon stravičnog masakra koji je počinio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Dovezen je pod jakim policijskim snagama, a hodao je bos, u čarapama. Uveden je odmah u policijsku stanicu Smederevo

17:20h

Meštanka Dubone kaže da je selo mirno, a da je U. znao da divlja po mestu, i da je imao običaj da vozi motor brzinom od 200 na sat kroz centar sela.

- Da smo znali da će ovako nešto da se desi, da napravimo zamku, da ne upropasti sve ove kuće - rekla je ona.

Potom je govorila o žrtvama bezumnog zločina - D.T, kao i drugim komšijama koje je U.  zavio u crno.

- Eto, sin jedinac, otac i majka se borili i stvarali... A i ovi ljudi isto. Divni su bili, divna deca, roditelji, svi su bili divni. Ali eto, naiđe jedan monstrum koji pokosi sve...

Ceo dan sam kao izgubljena, kaže ona kroz suze.

- To su deca, trebali su da stvaraju porodice. A on ih pokosio iz hira. Da je neki junak... Otac mu kapetan, majka mu radi kao medicinska sestra. Ali nije to rezon, ako imaš i besan si, provodi se kao dečak, a ne da ubijaš narod - rekla je meštanka Dubone.

16:56h

Masovnog ubicu U. B. doveli su u policijsku stanicu u Smederevu.

Kako se nezvanično saznaje, policija ga je vodila da pronađe i preda pušku kojom je pucao, pa je iz tog razloga u stanicu stigao tek u kasnim popodnevnim satima.

16:44h

Ispred škole u selu Dubona kod Mladenovca gde su ubijeni policajac i njegova sestra, ali i njihov drug, građani se okupljaju i pale sveće kako bi im odali počast.

Tu se je došao i brat jednog od stradalih koji kroz plač govori da oni nikada nisu napravili nijedan problem.

15:36h

Oglasio se MUP povodom masakra kod Mladenovca. Objavili su i snimak akcije policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio.

On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila. Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka, 25 komada karabinske municije.

Izmena: 15:38h
14:48h

Srbija nažalost pamti masovna ubistva, međutim, nisu sva okarakterisana kao teroristički napad. Jedan, kog se danas malo ko seća dogodio se 1968. godine u Beogradu.

Naime, u bioskopu "20. oktobar" u Beogradu 13. jula 1968. godine, odigrao se teroristički napad, prilikom prikazivanja filma Rififi u Panami, kada je eksplodirala postavljena tempirana bomba.

13:52h

Osumnjičeni za višestruko ubistvo i stravičan zločin U.B. iz Mladenovca moći će da bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora za dela koje je počinio, ukoliko je u trenutku izvršenja dela imao punu 21 godinu što je minimalan broj godina za izricanje najteže kazne.

U ovom trenutku još nije poznato da li je osumnjičeni navršio 21 godinu ili ne, što bi znatno moglo da utiče na konačnu zatvorsku presudu.

13:35h

- Deca su bežala, vrištala, krvi je bilo na sve strane. Kažu da su tela njihovih drugova padala svuda po fudbalskom igralištu - reči su meštana Malog Orašja u kojem je U.B. ubio petoro mladih, a potom krenuo ka selu Dubona gde je ubio još troje.

13:10h

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić obraća se javnosti ispred Urgentnog centra u Beogradu i saopštava kakvo je zdravstveno stanje teško povređenih u dva masakra koja su za manje 48 sati zadesila Srbiju.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.