VASPITAČICA SUSPENDOVANA NAKON ŠTO SE DETE POVREDILO U VRTIĆU: Poznati detalji nesrećnog slučaja na Zvezdari
ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

SVI DETALJI

VASPITAČICA SUSPENDOVANA NAKON ŠTO SE DETE POVREDILO U VRTIĆU: Poznati detalji nesrećnog slučaja na Zvezdari

Povodom ovog događaja biće sproveden nadzor od strane gradske prosvetne inspekcije

Objavljeno:

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu potvrdio je da se dvogodišnje dete povrđeno u vrtiću "Oblačak" 20. aprila, a da je vapsitačica suspendovana i pokrenut je disciplinski postupak.

- Povreda je nastala tako što je vaspitačica, spletom okolnosti, slučajno, zatvorila vrata terase i tom prilikom povredila palac desne ruke deteta. Istog trenutka detetu je sestra na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti u vrtiću ukazala prvu pomoć, a nakon toga je pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć i dežurni lekar je savetovao da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na UDK u Tiršovoj. Dete je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU „Zvezdara" odvedeno u ovu kliniku gde je nakon pregleda ustanovljeno da je potrebno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela jagodice prsta deteta − kažu u Sekretarijatu za obrazovanje.

Kako navode nadležni, istog dana kada je dete povređeno pokrenut disciplinski postupak protiv vaspitačice i ona je suspendovana s posla do okončanja tog postupka u kome će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja i u skladu s tim preduzeti zakonom propisane mere.

Takođe, povodom ovog događaja biće sproveden nadzor od strane gradske prosvetne inspekcije.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.