"TUGA, NOSILA JE VELIKI KRST": Potresni opraštaji od mlade Evice koju je porodica ODBACILA, a ona SKOČILA s mosta
Evica Umetić, Foto: Facebook

TRAGIČNA SMRT

"TUGA, NOSILA JE VELIKI KRST": Potresni opraštaji od mlade Evice koju je porodica ODBACILA, a ona SKOČILA s mosta

Nema ko od juče u srcu Srema nije pomenuo njeno ime, a da ga tuga i nemoć nisu u trenu presekli u grudima

Objavljeno:

Prijatelji, poznanici, cela Sremska Mitrovica oprašta se od mlade Evice Umetić (30), devojke koja je imala porodicu, a odrasla u dva doma za decu bez roditelja i čak tri hranitelja. Život je okončala skokom s mitrovačkog pešačkog mosta.

"Napustila nas je Evica... Ništa za dodati na ovaj post. Tuga, nosila je veliki krst, padovi je nisu ojačali. Žao mi je jedne mladosti, željne ljubavi ... Danas sam tako tužna. Malo smo se poznavale, ne mogu da verujem. Neka joj Gospod bude milostiv", napisala je jedna Tanja.

Nema ko od juče u srcu Srema nije pomenuo njeno ime, a da ga tuga i nemoć nisu u trenu presekli u grudima. Oproštajni postovi na mrežama i dalje se pišu. Ljudi ne kriju da su nežnu devojku iskreno voleli, a posle svega se čini da ona toga možda nije bila u potpunosti svesna.

"Za sve koji su se ponudili da se Evica sahrani kako dolikuje: biće sahranjena sutra u 13 časova na Novom groblju. Neko se setio da ima sestru, samo kasno. Hrastov sanduk ne pere grehe. To je kao kada dželat, glavu koju je sam odsekao, umota u svilenu maramu...", napisala je Aleksandra.

Život se poigrao sa sudbinom nesrećne Evice i rastavio je od porodice, rođenog brata, tri sestre i brojne dalje familije.

- Otac i majka su se razveli dok je ona bila trudna sa mnom. Pošto je on bio težak alkoholičar, tetka je prihvatila moju braću i sestre, ali za mene nije bilo mesta, ja sam kao beba morala kod hranitelja - pričala je svojevremeno Evica o svom putu po domovima za nezbrinutu decu i hraniteljskim porodicama.

Usamljena i skrhana iznutra, Evica se borila. Mnogo puta je poželela da nađe mesto u svojoj pravoj porodici, ali nije uspevala.

- Svi moji žive u Mitrovici ili Laćarku, koji je vrlo blizu, ali me niko nikada nije pozvao. Teško je sretati najrođenije na ulici, a ne čuti ni pozdrav - rekla je još 2015. godine.

Uspela je da dođe i do brojeva telefona brata i sestara, ali joj to nije pomoglo da postane deo porodice.

Evica je pisala pesme. Objavila je zbirku pesama „Isušivanje plača“ u koju je utkala svoju tugu i emocije.

Njene suze nisu bili vidljive, ali je svako znao koliko ih samo nosi u sebi.

Borila se hrabro, junačkim srcem, ali više nije mogla sama. Ona je bitku predala, ali smo je mi izgubili. Počivaj u miru, nećemo te zaboraviti.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Bonus video:

00:22

Zgrada na Banjici gde je izvršeno ubistvo i samoubistvo

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.