Preminuo Milan Petrović
Foto: Profimedia

tuga

Preminuo Milan Petrović

Radio je u tek osnovanoj radio stanici "Slobodna Jugoslavija" koja je delovala pod patronoatom Sovjetskog Saveza. Kasnije, 1954. godine, kada su uspostavljeni diplomatski odnosi Jugoslavije i Sovjetskog Saveza, bio je urednik u Jugoslovenskoj redakciji "Radio Bukurešta"

Objavljeno: 21:02h

Novinar i dopisnik "Politike" iz Rumunije Milan Petrović preminuo je u Bukureštu.

Milan Petrović je rođen u Beogradu 1925. godine. Pod optužbom da je u bliskim vezama sa ćerkom jednog sovjetskog generala preplivao je Dunav i prebegao u Rumuniju 1948. godine, piše RTS.

Radio je u tek osnovanoj radio stanici "Slobodna Jugoslavija" koja je delovala pod patronoatom Sovjetskog Saveza. Kasnije, 1954. godine, kada su uspostavljeni diplomatski odnosi Jugoslavije i Sovjetskog Saveza, bio je urednik u Jugoslovenskoj redakciji "Radio Bukurešta".

Ostaće upamćen po svojoj upečatljivoj životnoj biografiji i velikom broju novinskih tekstova koje je pisao prvo za Večernje novosti, a potom do kraja života za Politiku.

Sa kolegom iz Radio Beograda Dragoslavom Simićem objavio je knjigu o svom profesionalnom životu "Dražesni KGB javi se" u izdanju UNS-a, 2009. godine. Udruženje novinara Srbije dodelilo mu je nagradu za životno delo 2010. godine.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.