STANJE DEVOJČICE (8) KOJU JE OTAC DRŽAO ZAROBLJENU: Dete kost i koža, lekari sada brinu o njoj, jedan detalj razara
Stan u kom je nađena devojčica, Foto: Tamara Trajković, Mup, Nenad Kostić

tužno

STANJE DEVOJČICE (8) KOJU JE OTAC DRŽAO ZAROBLJENU: Dete kost i koža, lekari sada brinu o njoj, jedan detalj razara

Devojčicu su poluživu u kadi, sa gomilom đubreta okolo, sasušenim i ubuđalim perecama umesto hrane, pronašle dve policajke

Objavljeno:

Malena L. P. (8) je u stanju teške i dugotrajne pothranjenosti i doktori se trude da joj opet uspostave normalnu ishranu, kao i da joj nadoknade gubitak tečnosti u organizmu

Kako su naveli iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, L. P. (8) je primljena u tu ustanovu, ali oni neće iznositi detalje o njenom stanju da bi je zaštitili?! Ipak, šturo su saopštili da je njeno stanje teško i da se trude da joj nadoknade vodu i hranu, koju joj otac dugo nije davao.

- Devojčica je primljena zbog dehidracije i realimentacije. To je neophodno zbog teške i dugotrajne pothranjenosti - izjavili su iz UDK Tiršova.

Mirijevo
foto: Tamara Trajković

Inače, termin „realimentacija“ označava medicinsko davanje hrane odojčadima, odnosno uspostavljanje normalne ishrane.

Nađena poluživa

Devojčicu su poluživu u kadi, sa gomilom đubreta okolo, sasušenim i ubuđalim perecama umesto hrane, pronašle dve policajke. One su provalile u stan posle prijave Uroševe partnerke Ivane L. (47), kojoj je, prema njenim tvrdnjama, on polomio nos i koja je policiji rekla da on u stanu drži dete kao roba.

Policajke koje su pronašle devojčicu su ispričale da je L. bila sklupčana i dezorijentisana.

Mirijevo, Zvezdara, Nasilje
foto: Kurir

- Jedva je govorila, a još uvek se ne zna da li je izlazila napolje. Na kadi je bilo nekoliko kesica pereca i ostaci ubuđale hrane koje je devojčica jela. Takođe, tu je i jedna fotografija na kojoj su muškarac i devojčica, za koje se pretpostavlja da su Uroš i dete - rekao je za medije izvor iz istrage.

Otac iz pakla Uroš Pašajlić (38) godinama se provodio i snimao se, pokušavao da postane influenser, dok je u kadi kao robinju držao zatočenu svoju ćerkicu L. P. (8). Nakon što je policija juče objavila njegovu fotografiju i pozvala građane da se jave ukoliko ga primete, nije bilo daljih naznaka o njegovom kretanju, iako su komšije istakle da su ga videle da se opet kreće oko zgrade u noći između ponedeljka i utorka. Njegov automobil je i dalje ispred zgrade, stan je zapečaćen, a Ivana L. (47), njegova partnerka koja je i prijavila zločin nakon što ju je pretukao, juče se oglasila da je dobro, baš kao i njena ćerka Tea.

„Hvala Bogu što će i mala L. biti dobro“, napisala ja Ivana L., za koju njena porodica tvrdi da je na drogu navukao upravo Uroš, sa kojim je bila u vezi od decembra 2021. godine. Da li je Ivana saslušana samo kao žrtva ili i kao saučesnik u zlostavljanju deteta, tek treba da bude obelodanjeno.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Sudeći prema Uroševim objavama na društvenim mrežama, ovaj otac monstrum, kako ga je jeavnost odmah nazvala, često je putovao u Nemačku, a kao interesovanja je naveo da ga zanimaju automobili, dizajn, fitnes, putovanja... Kačio je fotografije iz elitnih restorana i pokrenuo je jutjub kanal, očigledno želeći da postane influenser. Na jednom snimku je objavio sebe u istoj kadi u kojoj je držao ćerku zatočenu, a gledaocima je predstavio da vide njegove noge.

Majka vikala ispred zgrade: Uroš je fenomenalan otac, ovo je zamesila ona sektašica!

Majka osmogodišnje L. P. Nevena T. pojavila se juče nedaleko od zgrade u Ulici Ružice Sokić 8, u beogradskom naselju Mirijevo, u kojoj je njen bivši nevenčani suprug nekoliko godina zatočenu držao njihovu ćerku, javile su „Novosti“. Ona je bila prilično nervozna, uznemirena i uplašena zbog prisustva većeg broja policajaca. Nijednog trenutka nije osudila postupak nekadašnjeg partnera Uroša Pašajlića.

Uroš Pašajlić
Uroš Pašajlićfoto: Printscreen/Facebook/Urosh MX

- On nije takav, dobar je otac. Videla sam dete pre nekoliko meseci, bila je dobro, nije tačno da ju je držao u kadi u kupatilu! - vikala je Nevena.

- Od kada sam čula ovo, tresem se i plačem. Molim vas, ostavite me na miru. Ja sam psihički bolesnik i mojoj ćerki je bolje s ocem. On je fenomenalan otac, sve je zamesila ona kurva i sektašica! - rekla je za „Informer“ Nevena T.

Uroš je, prema nejasnom spletu okolnosti, imao starateljstvo nad ćerkom iako je i on, kao i njena majka, u trenutku kad se L. rodila bio narkoman i, po proceni socijalne radnice u porodilištu, neadekvatan da bude roditelj.

Da je dete od rođenja bilo pod kontrolom socijalnih službi, saopštili su nadležni iz Centra za socijalni rad Palilula, potom i iz Centra sa socijalni rad Zvezdara, koji su u javnost izašli sa navodima da je otac dobio starateljstvo zato što je majka zbog nasilja nad svojom majkom, kojoj je polomila kuk, završila u psihijatrijskoj ustanovi. Poslednje što se zna o njoj je da je godinama u inostranstvu.

Uroš Pašajlić
Uroš Pašajlićfoto: Printscreen / Instagram

Uroš je u međuvremenu privođen zbog nasilja u porodici 2015. godine i tim slučajem se bavio Prvi osnovni sud u Beogradu. S obzirom na splet okolnosti i zbog procene socijalne radnice, devojčica je neko vreme provela u Prihvatilištu za decu u Zvečanskoj ulici.

U međuvremenu, kako su juče saopštili iz Prvog osnovnog suda u Beogradu, Komisija sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ je 31. 5. 2017. godine dala mišljenje da je Uroš „adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P., kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta“.

Psiholog Centra za socijalni rad: Selidba nam je otežala!

Psiholog i supervizor u službi za decu Gradskog centra za socijalni rad Smilja Igić rekla je da je devojčica praćena dve godine i da je otac imao zdrave roditeljske kompetencije.

- Dve godine praćenja deteta, odnosno porodice nisu dale indikacije da problem postoji, odnosno da je dete zanemareno. Bilo je poziva policije da su se čuli neobični zvuci 2020. i tada je bio obavešten i Centar za socijalni rad, pa je obavljena terenska poseta. U to vreme je otežavajući faktor bila i selidba. Centar za socijalni rad niko nije obavestio da dete ne ide u školu, da nije prošlo preglede - navela je Smilja Igić.

Bonus video:

05:57

Otac monstrum iz Mirijeva pokušao da bude influenser

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.