DA SU IMALI OVAJ PRSLUK, VEROVATNO BI ODMAH BILI SPAŠENI: Komadir rečne policije o nestalim mladićima na Dunavu
Komandir rečne policije, Miloš Kostić, Foto: Kurir TV

JASAN JE

DA SU IMALI OVAJ PRSLUK, VEROVATNO BI ODMAH BILI SPAŠENI: Komadir rečne policije o nestalim mladićima na Dunavu

- Na mestima gde su pronađene navedene stvari je fokus na pretrazi terena.

Objavljeno:

Potraga za trojicom madića, nestalim pre četiri dana u Dunavu i dalje traje. Nerazdvojnim prijateljima, čamac se prevrnuo na kilometar od Pančevačkog mosta.

Četvrti mladić imao je neverovatnu snagu i ludu sreću da se spase i dopliva do obale.

- Kao što vidite, policijski službenici Jedinice za bezbednost na rekama, zajedno sa ostalim kolegama iz MUP, nastavljaju sa intenzivnom pretragom akvatorije reke Dunav za licima koja su nestala 18. marta u kasnim večernjim satima. Do sada su pronađena dva ranca kao rezultat intenzivne pretrage. Sprovode se opsežne mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti nađenih predmeta, koje bi nam pomogle u pronalasku lica - kaže Miloš Kostić, komandir rečne policije.

Samo mesto je postalo prioritetno, ali ne i jedino na kojima se vrši potraga za mladićima.

- Na mestima gde su pronađene navedene stvari je fokus na pretrazi terena. Još pretražujemo od mesta gde se dogodila plovidbena nesreća, pa nizvodno do mesta gde postoji mogućnost da se stvari ili lica pronađu - dodao je sagovornik Kurir TV - kaže Kostić.

Komandir rečne policije posavetovao je sve nautičare o pravilima plovidbe.

- Pre svakog isplovljavanja i izlaska na reke treba napraviti mini-plan koji se ogleda u praćenju vremenske prognoze za naredna 24 sata. Potrebno je da na svakom plovilu posedujemo neophodnu opremu poput prsluka koji ja nosim na sebi, automatski sa ampulom koji se aktivima u kontaktu s vodom i drži nas na površini. Za male nautičare propisi nalažu da ne bi trebalo da idu plovnim putem jer je rečni sapobraćaj intenzivan s brodovima koji vuku teret od po nekoliko stotina tona, koji prave talase.

Bonus video

00:12

Potraga se nastavlja od Pančevačkog mosta do Zemuna za trojicom prijatelja koji su nestali

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.