"ČUO SAM ZAPOMAGANJE, A ONDA JE NASTAO MUK": Alas Renato za Espreso o okolnostima u kojima su NESTALI MLADIĆI!
Nestali mladići, Renato Grbić, Foto: Stefan Stojanović, dadodjilas/facebook, Dragana Udovičić

POTRAGA U TOKU

"ČUO SAM ZAPOMAGANJE, A ONDA JE NASTAO MUK": Alas Renato za Espreso o okolnostima u kojima su NESTALI MLADIĆI!

Meteorološki uslovi kada se nesreća dogodila bili su prilično nepovoljni za plovidbu, a temperatura vode je oko 7 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Tri dobra druga Miloš M. (37), Nenad T. (38) i Milan N. (36) nestali su u subotu uveče na Dunavu.

Mladići su bili u plastičnom čamcu "Tri princeze" koji se prevrnuo u blizini Pančevačkog mosta, tačnije kod Ada Huje. Sa njima je bio i Mane K. (37) koji je jedini uspeo da dopliva do kopna.

Bili su u čamcu koji se, najverovatnije, zbog jakog vetra prevrnuo na svega kilometar od Pančevačkog mosta. Samo je Mane K. (37) uspeo da dopliva do kopna.

1 / 3 Foto: Dado Đilas/Facebook

Meteorološki uslovi kada se nesreća dogodila bili su prilično nepovoljni za plovidbu, a temperatura vode je oko 7 stepeni Celzijusa. Renato Grbić, iskusni beogradski alas poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike, objasnio je za Espreso da je kobne večeri duvala košava i da u takvim uslovima ne treba izlaziti na vodu.

Renato Grbić
Renato Grbićfoto: Dragana Udovičić

"Te večeri su uslovi za plovidbu bili nepovoljni, momci su bili u malom čamcu koji je uzak i plitak, a dodatna otežavajuća okolnost je što ih je bilo četvorica. Čim su naišli veći talasi, čamac se verovatno prevrnuo, a prema mojim saznanjima, trojica mladića su se u trenutku prevrtanja držala za čamac, dok je Mane K. nekako uspeo da dopliva do kopna", kazao je Renato.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od nestalih mladića bio je neplivač, a kako saznajemo, Mane K. je policiji objasnio da je nekoliko trenutaka čuo prijatelje kako dozivaju pomoć nakon čega je usledio jeziv muk.

Potraga na Dunavu
Potraga na Dunavufoto: Zorica Jevtić

Mane K. (37), prema rečima očevidaca, bio je izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć, a ubrzo zatim je hospitalizovan. Kako mediji prenose, mladić je u stanju šoka, ali na sve načine pokušavao da pomogne policiji.

Mane K.
Mane K.foto: Facebook

Kako kaže Renato Grbić, on je i sam juče učestvovao u potrazi za nestalim mladićima, a veliki broj pripadnika rečne policije i danas je nastavilo potragu.

Porodice nestalih apeluju za pomoć i mole ljude dobre volje koji imaju čamce, kajake, dronove, ali i one koji bi se u potragu uključili peške zbog nepristupačne leve obale Dunava na potezu od Pančeva do Borče da se jave na broj 063/720 12 02.

Podsetimo, jedan od nestalih, Miloš M., koji je vozio čamac u trenutku nesreće, pre samo sedam dana proslavio je rođendan. Milan N. uskoro postaje otac.

Bonus video:

00:12

Potraga se nastavlja od Pančevačkog mosta do Zemuna za trojicom prijatelja koji su nestali

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.