BESNI SRBI IZAŠLI NA ULICE ZBOG UBISTVA SANJE: Institucije nisu prepoznale jak SIGNAL, EVO ŠTA JE UBICA TRAŽIO
Žrtva femicida, Foto: Printscreen/Facebook

užas

BESNI SRBI IZAŠLI NA ULICE ZBOG UBISTVA SANJE: Institucije nisu prepoznale jak SIGNAL, EVO ŠTA JE UBICA TRAŽIO

S. je ubijena 5. marta u jutarnjim satima nasred ulice u centru Pirota

Objavljeno:

Građani Pirota, uznemireni ubistvom sugrađanke S. M., koju je ubio osuđeni progonitelj M. M., odlučili su da izađu na ulice grada i izraze nezadovoljstvo radom institucija, koje nisu sprečile ovaj femicid!

Podsetimo, S. je ubijena 5. marta u jutarnjim satima nasred ulice u centru Pirota.

Ubio ju je M., koji je prošle godine osuđen za njeno proganjanje i kažnjen samo novčano, sa 100.000 dinara. U međuvremenu, M. je ponovo optužen za proganjanje žene, ali on ni dana nije proveo u pritvoru. Njegovo proganjanje je eskaliralo i završilo se ubistvom žene, koja je pomoć tražila od institucij, ali je nije dobila.

Revoltirani građani se okupljaju danas u 12 časova u Pirotu i traže da institucije snose odgovornost.

S obzirom na to da je Osnovni sud u Pirotu odbio pritvor za M. i isti sud ga je osudio samo novčano, građani Pirota se okupljaju ispred suda i Centra za socijalni rad i traže odgovornost institucija.

Pirot
foto: Facebook

"Blic" je danima unazad izveštavao o ovom slučaju i pokušao da dobije odgovore i pravna obrazloženja od suda, ali nažalost nismo uspeli.

Osnovni sud u Pirotu nije raspoložen da odgovori medijima, već su istakli kako "sudija nije dužan da objašnjava svoja pravna shvatanja".

- Sanjina deca su ostala bez majke, majke koja je svirepo ubijena, a koja je 9 puta tražila pomoć i zaštitu od institucija. Odgovorni ljudi u institucijama imaju svoja imena i prezimena. Očekujemo istragu koja će pronaći krivce koji će snositi posledice. Institucije su zakazale kada su trebale da Sanji zaštite život, institucije ne smeju da zakažu sada kada treba da pronađu i kazne sve one koji su odgovorni - naveo je Aktiv žena Udruženja Glas Pirota.

Kako su najavili, mirne proteste će organizovati sve dok to bude bilo potrebno - dok se odgovorni ne kazne.

(Espreso/Blic/Sofija Bogosavljev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.