PRIJAVLJIVALA GA ZA NASILJE 9 PUTA, A NI DANA NIJE PROVEO U PRITVORU? Ubijena žena u Pirotu 2 godine trpela AGONIJU
Ubistvo u Pirotu, Foto: Facebook

svirepo ubistvo

PRIJAVLJIVALA GA ZA NASILJE 9 PUTA, A NI DANA NIJE PROVEO U PRITVORU? Ubijena žena u Pirotu 2 godine trpela AGONIJU

Nastradala žena na sve načine pokušavala je da se spasi od Miroslava

Objavljeno:

Sanja M. (47) koju je nedelju ujutru svirepo ubio Miroslav M. (55) nasred ulice u Pirotu, čak devet puta je prijavljivala nasilnika, a dva puta je utvrđeno da je unajmio ljude koji su joj slomili lokal i ostavljali aparate za prisluškivanje.

Miroslav je upucao Sanju nasred ulice, dok je birala voće u lokalnoj piljari. On je oko 9.45 časova ušao u PU Pirot i prijavio da je u centru grada, na Trgu Oslobodioca, ispalio metak iz pištolja u glavu bivše emotivne partnerke.

Sanja je zadobila povrede glave, nakon čega je preminula.

- Birala je voće, čujem odjednom strašan pucanj, mislio sam da sam ja mrtav.. Izlazi prodavačica i kaže: "Leži u krvi jedna žena", u glavu je upucana... Nisam ni bio svestan šta se desilo, izašao sam i onda je došla Hitna pomoć i policija - opisao je jedan od očevidaca zločina za medije.

Ubistvo u Pirotu
Ubistvo u Pirotufoto: Facebook

Sanja na sve načine pokušavala da prekine agoniju koju je trpela dve godine unazad, piše Blic

Ona je svog ubicu policiji prijavljivala čak devet puta, dobijala je pretnje, sedam puta je lomio izlog prodavnice u kojoj je radila. Nakon toliko prijava, Miroslav je prolazio čak i bez pritvora. Dobio je meru zabrane prilaska, koju je svakodnevno kršio što je i rezultiralo ubistvom.

Nastradala žena na sve načine pokušavala je da se spasi od Miroslava, ali nažalost određene institucije nisu joj pružile potporu i pomogle da se izbegne ovakva tragedija.

Sanjina agonija trajala je od 2021. godine, tada je i prvi put prijavila bivšeg partnera.

Policija iz Pirota, štaviše, kako saznaje "Blic", uhvatila je čoveka koji je lomio izlog u Sanjinom lokalu, te je na saslušanju priznao da ga je poslao Miroslav. Muškarac koji je radio prljave stvari po nalogu ubice, nakon priznanja pušten je na slobodu, a Miroslavu nije određena nikakva kazna za to delo.

Isti slučaj dogodio se nešto kasnije, kada je Sanjin ubica angažovao ženu, međutim, policija je ubrzo privela a ona je priznala da je ostavila aparat za prisluškivanje po nalogu Miroslava.

Bivši partner nesrećne žene osuđen je prošle godine za njeno proganjanje i kažnjen novčanom kaznom od 100.000 dinara za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do 3 godine. Nakon toga je tužilaštvo tražilo pritvor, koji je sudija Osnovnog suda u Pirotu odbio. Miroslav je potom nastavio sa uhođenjem Sanje što je i kuliminiralo brutalnim ubistvom.

Kako nam je rečeno iz Osnovnog suda u Pirotu, Miroslavu je pritvor odbijen, a obrazloženje je to što je na meri zabrana prilaska. On je sklopio Sporazum o priznanju krivice i kažnjen je novčano.

- Izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja prema osumnjičenom M.M. je produžavana na svaka tri meseca, sve do donošenja presude dana 20.07.2022. godine, kojom je Osnovni sud u Pirotu prihvatio Sporazum o priznanju krivičnog dela od 09.05.2022. godine, zaključen između okrivljenog M.M. i OJT Pirot, i okrivljenog oglasio krivim za krivično delo proganjanje prema oštećenoj S.M. i osudio ga na novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, koju je okr. M.M. dužan da plati u roku od 6 meseci, počev od dana pravnosnažnosti presude - navode u Osnovnom sudu u Pirotu za "Blic".

Kako je saopštio Osnovni sud u Pirotu oni su primili optužni predlog protiv Miroslava 24. februara, a glavni pretres je zakazan za 17. mart. Ipak, Sanja to suđenje nije dočekala.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.