ISPLIVALA PRVA SLIKA AZRE IZ SUDNICE: 48 sati pre UBISTVA Ranka Eskobara IZAŠLA IZ SRBIJE! (FOTO)
Azra Š., Foto: Printscreen/facebook

evo kako sada izgleda

ISPLIVALA PRVA SLIKA AZRE IZ SUDNICE: 48 sati pre UBISTVA Ranka Eskobara IZAŠLA IZ SRBIJE! (FOTO)

Azra Š. je uhapšena u Sarajevu po poternici Interpola Beograd koji je traži zbog krivičnog dela pomaganja i podstrekavanja u teškom ubistvu

Objavljeno:

Azra Š. (22) iz Bosne i Hercegovine od utorka nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar u Rušnju. Ona je, nezvanično, priznala da je u Beogradu bila do 7. marta.

Radošević je likvidiran sa sedam hitaca 9. marta ove godine.

Za manje od 48 sati policija je u Beogradu uhapsila Stefana Z. i Luku V. kao i maloletnicu koja im je pomagala u zločinu.

Podsećanja radi, Azra Š. je uhapšena u Sarajevu po poternici Interpola Beograd koji je traži zbog krivičnog dela pomaganja i podstrekavanja u teškom ubistvu. Poternica je usledila nakon ubistvu Radoševića.

Azra na sudu
Azra na sudufoto: Printscreen/YouTube/Avaz TV

Inače, ona je saslušana je u sudu u Bosni i Hercegovini.

Na početku pretresa ona je rekla da je bila u Beogradu:

- Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - rekla je Azra Š., potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave.

Advokat Samir Kočo, koji zastupa Šabanović, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa Srbije biće traženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

- Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahteva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mere zabrane. Azra je dete nepovezano bilo s čim i nema nameru da beži. Ona se nije krila - kazao je advokat Kočo.

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar
Ubijeni Ranko Radošević Eskobarfoto: MUP

Po ugovoru o međunarodnom o izručenju vlastitih državljana, Šabanović bi mogla da bude izručena Srbiji. Inače, pred sudijom Suda BiH Senom Uzunović danas je održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Šabanović, za kojom je Interpol Beograd raspisao poternicu zbog pomaganja i podsticanja u teškom ubistvu. Za ovo krivično delo, navela je sudija Uzunović, u Srbiji se može dobiti kazna od 40 godina.

Podsetimo, u likvidaciji Radoševića ušestvovalo je pet osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen. Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbiji. Maloletnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara, a juče je uhapšen u Markom Pjanovićem iz Brčkog koji se takođe sumnjiči da je pomogao u likvidaciji.

Uhapšena još jedna osoba

U Bijeljini je uhapšen Marko Pjanović, koji se dovodi u vezu sa učešćem u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, a uhapšena je i osoba D.K,, osumnjičena da je pomagala Pjanoviću u skrivanju.

Marko Pjanović
Marko Pjanovićfoto: MUP

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Policijom Brčko distrikta sinoć su na području Bijeljine, po crvenoj difuznoj Interpolovoj poternici lišili slobode Marka Pjanovića iz Brčkog koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog dela teško ubistvo u poticanju i pomaganju, izvršenog na području Srbije", saopšteno je iz MUP-a Srpske. Iz MUP-a navode da je slobode lišeno i lice D.K. iz Bijeljine zbog sumnje da je na području tog grada pomagao Pjanoviću u skrivanju.

"Pod nadzorom Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je pretres jednog stana gde su pronađeni tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", navodi se u saopštenju. Pjanović će, kažu, po završetku kriminalističke obrade, biti predat u nadležnost Sudu BiH.

Bonus video:

00:14

Snimak osumnjičenih za ubistvo u Rušnju 3

(Espreso/Telegaraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.