SASLUŠANA AZRA ZBOG SUMNJE DA JE DEO EKIPE KOJA JE UBILA RANKA ESKOBARA: Evo šta je kazala u sudu
Azra Š., Foto: Printscreen/facebook

JAVLJENO JE

SASLUŠANA AZRA ZBOG SUMNJE DA JE DEO EKIPE KOJA JE UBILA RANKA ESKOBARA: Evo šta je kazala u sudu

Kako je po poternici zatraženo da se Šabanović odredi pritvor sudija će naknadno da odluči hoće li studentkinja pritvor od 18 dana da provede u zatvoru ili u kućnom pritvoru

Objavljeno: 12:56h

Studentkinja Azra Šabanović iz Brčkog koja je uhapšena u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića Eskobara u Rušnju, saslušana je u sudu u Bosni i Hercegovini.

Na početku pretresa Uzunović je upitala Šabanović je li krajem februara do marta bila u Srbiji, devojka je odgovorila:

- Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - rekla je Šabanović, te potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave, saopštio je avaz.ba.

Advokat Samir Kočo, koji zastupa Šabanović, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa Srbije biće traženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

Azra Š., Ranko Radošević, Azra Šabanović
foto: Printscreen/facebook

Kako je po poternici zatraženo da se Šabanović odredi pritvor sudija će naknadno da odluči hoće li studentkinja pritvor od 18 dana da provede u zatvoru ili u kućnom pritvoru pod merama zabrane.

- Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahteva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mere zabrane. Azra je dete nepovezano bilo s čim i nema nameru da beži. Ona se nije krila - kazao je advokat Kočo.

Ranko Eskobar
foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić

Po ugovoru o međunarodnom o izručenju vlastitih državljana, Šabanović bi mogla da bude izručena Srbiji. Inače, pred sudijom Suda BiH Senom Uzunović danas je održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Šabanović, za kojom je Interpol Beograd raspisao poternicu zbog pomaganja i podsticanja u teškom ubistvu. Za ovo krivično delo, navela je sudija Uzunović, u Srbiji se može dobiti kazna od 40 godina.

Podsetimo, u likvidaciji Radoševića ušestvovalo je pet osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen. Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbiji. Maloletnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara, a juče je uhapšen u Markom Pjanovićem iz Brčkog koji se takođe sumnjiči da je pomogao u likvidaciji.

Bonus video:

00:08

Snimak osumnjičenih za ubistvo u Rušnju 2

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.