EVO KAKO DANAS IZGLEDA DŽONIĆ, OSUMNJIČENI ZA UBISTVO TROČLANE PORODICE ĐOKIĆ: Nastavlja mu se suđenje (FOTO)
Goran Džonić, Foto: Kurir/M.S.

JEZIVO

EVO KAKO DANAS IZGLEDA DŽONIĆ, OSUMNJIČENI ZA UBISTVO TROČLANE PORODICE ĐOKIĆ: Nastavlja mu se suđenje (FOTO)

Tužilac je obrazložio da tužilaštvo optužnicu bazira na dokazima ali i na samoj odbrani optuženog.

Objavljeno: 12:45h

"Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret. Napisali su samo ono što odgovara njima", rekao je danas Goran Džonić pred Višim sudom u Nišu, gde mu se sudi za ubistvo tročlane porodice Đokić.

Džonić se o krivici izjasnio nakon što je sudija pročitala optužnicu.

Tužilac je obrazložio da tužilaštvo optužnicu bazira na dokazima ali i na samoj odbrani optuženog.

- Tužilaštvo posebno insistira na dokazima sa uviđaja, veštačenjima balističkih tragova i izveštaja veštačenja sa obdukcije. Što se tiče kretanja Džonića automobilom "pasat", dokazuje se delom saslušavanjem svedoka koji su potvrdili ovu činjenicu. Povrede na telima oštećenih tužilaštvo dokazuje medicinskom dokumentacijom obdukcionom dokumentacija da je optuženi izvršio ovo delo iz pištolja marke bereta - rekao je tužilac.

00:18

Džonić doveden na suđenje za trostruko ubistvo

Nakon što mu je pročitan iskaz koji je dao u kojem je jasno i do detalja optužio braću Jojke da su ga naterali i kako su ga naterali da izvrši ovo krivično delo što je izjavio 4. 11. 2021. i 4. 11. 2022. Džonić je rekao da se ne seća, da braću Jojke uopšte ne poznaje i da je čak bio na poligrafu zbog toga.

Optuženi je na današnje ročište doveden sa lisicama na rukama, a imao je i naočare na licu i papire u rukama.

Podsetimo, Džonić je optužen da je 26. septembra 2021. godine ubio svog bliskog rođaka Gorana (57), njegovu ženu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).

Goran Džonić na sudu
Goran Džonić na sudufoto: Kurir/M.S.

Optužnicom se tereti da je kobne večeri ušao u automobil ove porodice koja se iz Moravca vraćala za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put, do platoa u blizini napuštene separacije. Tu ih je ubio, a potom njihova tela polio i zapalio.

Tereti se da se potom odvezao automobilom, a novac koji je kod ubijenih rođaka pronašao, sakrio je u kući svog sina, nakon čega je zapalio vozilo.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.