HAPŠENJE VEKA U SRBIJI: Evo koga je sve policija privodila! SKORO DA NEMA GRADA GDE NISU RADILE LISICE! (VIDEO)
Foto: Printskrin: Adria Media TV

ozbiljan obračun sa kriminalom

HAPŠENJE VEKA U SRBIJI: Evo koga je sve policija privodila! SKORO DA NEMA GRADA GDE NISU RADILE LISICE! (VIDEO)

Akcija je sprovedena u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Nišu, Leskovcu i Pirotu
Objavljeno: 13:13h

Subotica Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala podneli su krivičnu prijavu protiv osam osoba, među kojima je bivše odgovorno lice subotičkog JKP „Čistoća i zelenilo“ i dva sadašnja i jedan bivši inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog postojanja osnova sumnje da počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica. Postoje osnovi sumnje da su bivše odgovorno lice subotičkog JKP „Čistoća i zelenilo“, za kojim se traga, i šef organizacione jedinice u tom preduzeću, E.T. (1959), koja je uhapšena, od 2010. do 2014. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, po prethodnom dogovoru sa odgovornim licima u drugim firmama, tim preduzećima pribavili protivpravnu imovinsku korist od 20.983.955,31 dinara. Inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sumnjiče se da su u svojstvu članova Komisije za prijem izvršenih radova u jesen 2010. godine, kao službena lica nevršenjem svoje službene dužnosti, opravdali korisniku budžetskih sredstava JKP „Čistoća i zelenilo“ doo Subotica neizvršene radove u iznosu od 4.200.000,00 dinara, čime su na štetu budžeta Republike Srbije pribavili protivpravnu imovinsku korist tom preduzeću.

foto: serbia.com

Kikinda Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, uhapsili su odgovorno lice preduzeća „Mlin Produkta“ Ada I.P. (1954), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi. Postoje osnovi sumnje da je I.P. od oktobra 2014. godine do oktobra 2015. godine protivpravno otuđila merkatilnu pšenicu vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve u količini od 5.831.559 kilograma koja je bila na čuvanju u privrednom društvu „Mlin Produkt“ Ada i iskoristila je za sopstvenu proizvodnju bez saglasnosti Republičke direkcije za robne rezerve. Istovremeno, kako se sumnja, u robnim rerzervama osumnjičena je fakturisala i naplatila i skladištenje robe koju nije imala na zalihama, čime je oštetila Republičku direkciju za robne rezerve za 116.106.340,00 dinara. Postoje osnovi sumnje daje I.P. oštetila i dva poljoprivredna gazdinstva na taj način što je protivpravno otuđila pšenicu koja je bila povremeno na čuvanju u vrednosti od 486.000,00 dinara.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.